Dyffyrs YvilanieRotu Walesinponi (sektio B) Sukupuoli Tamma
Syntymäaika 15.10.2009 (3 v. 02.01.2010) Säkäkorkeus 130cm
Väri rautias Rekisterinumero VH-
Painotus Esteratsastus Koulutustaso 80cm
Omistaja Danielle M. (VRL-05706) Kasvattaja Familj Dyffyrs, NL

Dyffyrs Yvilanie; pieni läsipäinen, nappisilmäinen, vaaleanpunaturpainen suloisuus. Tamma piristää aina päivää hirnahtamalla kimeän tervehdyksen astellessasi sen karsinalle. Oli sää sitten minkälainen tahansa, on tämä poni poikkeuksetta iloisella tuulella ja onnistuu nostamaan sinunkin tuulesi lattialta kattoon. Ivy on myös erittäin ihmisrakas ja joskus jopa liiankin riippuvainen hoitajastaan. Se tykkää tunkea ja punkea syliin ja usein ihan vaatimalla vaatii huomiota - jos et reagoi, saattaa se muistuttaa sinua olemassaolostaan pienellä näykkäisyllä.

Ivy on aina yhtä innoissaan päästessään hoidettavaksi ja steppailee malttamattomana karsinassaan napatessasi riimun ovessa olevasta koukusta. Muutama pieni kimeä hirnahduskin saattaa kuulua hoputukseksi - nyt pitäisi jo päästä heti halittavaksi! Ivy on kaikista paras hoitaa käytävällä, niin että saat sen kiinnitettyä kummaltakin puolelta - näin vältyt turhilta näykkäsyiltä ja voit jättää tamman huomionkerjäykset täysin omaan arvoonsa. Jottei Ivy kuitnekaan ihan täysin kiukustu, kannattaa sitä aina välillä harjanvaihdoksen myötä halailla ja rapsutella korvan takaa. Hellyydenkipeyden kun onnistut sivuuttamaan, on Ivy onneksi oikein mukava hoitaa ja varustaminenkin sujuu helposti.

Ratsastettaessa Ivyn ihmisrakkaus tulee vahvasti esille sen miellyttämisenhalussa. Tamma liikkuu aina reippain, mutta pienin tikittävin askelin eteen. Se ei ole vahvimmillaan kouluratsastuksessa, siinä kun pitäisi osata liikkua rauhallisesti ja suurin liikkein. Pienistä askelista on hurjasti hyötyä esteradoilla, Ivy kun taipuu melkeinpä minkälaiseen mutkaan tahansa. Nopeus onkin tämän tamman kanssa kisakentillä valttia, vaikka välillä vauhdin hurmassa unohtuu se jalkojen riittävä nosto, jolloin puomit kolisevat.

i. Dyffyrs Berwyn
evm, ruunikko walesinponi, 135cm
ii.Dyffyrs Empress iii. Dyffyrs Donjuan
iie. Dyffyrs Eyla
ie. Sraelig Bywlaire iei. Sraelig Winston
iee. Sraelig Jessie
e. Caeshawll Yvenita
evm, punarautias walesinponi, 129cm
ei. Dyffyrs Yes eii. Dyffyrs Zed
eie. Dyffyrs Bessie
ee. Caeshawll La Tarantella eei. Caeshawll Tabasco
eee. Caeshawll Fairytale


Virtuaalihevonen / kuvien © Mira