Pencalow LumiaRotu Walesinponi (sec B) Sukupuoli Tamma
Syntymäaika 17.01.2013 (4 vuotta 17.05.2013) Säkäkorkeus 134cm
Väri Rautiaankimo Rekisterinumero VH11-022-
Koulutustaso Helppo B, 70cm, vaikea Painotus Yleisratsastus
Omistaja Danielle M. VRL-05706 Kasvattaja Pencalow


Pencalow Lumialla on varmasti tallin haastavin luonne. Se on kipakka ja herkkä, eikä voi sietää toisten komenneltavana olemista. Kaikista mieluiten neiti tekisi juuri niin kuin itse milloinkin lystää, eikä lainkaan kuuntelisi muiden käskyjä. Lumian kanssa ei ihan joka tyttö pärjää, vaan hoitajalta vaaditaan riittävä määrä tomeruutta ja hermoja. Jos erehdytkään korottamaan ääntäsi tammalle, voit samantien sanoa hyvästit yhteistyölle, sillä tästä, jos jostain, Lumia vetää herneen nenäänsä ja lakkaa siltä istumalta tottelemasta. Tammaa täytyy oppia käsittelemään juuri oikealla tavalla ja voitettuasi sen luottamuksen, voi neiti olla ihan mukavakin puuhastelukaveri.

Hoidettaessa Lumia on suorastaan hermoja raastava. Neiti ei millään voisi sietää harjaamista ja yrittääkin pakoilla kosketusta kaikin mahdollisin tavoin. Se hyppii paikallaan ja venkuilee, eikä tällöin välitä, vaikka hoitajaparan varpaat jäisivätkin sen kavion alle tai lytistäisi hoitajan seinää vasten. Vatsanalunen ja pää ovat erityisen herkkiä kohtia, joita harjattaessa tulisi olla jopa entistä varovaisempi. Kaviot on syytä putsata nopeasti, sillä Lumia ei jaksa jalkojaan kovin pitkää aikaa kannatella. Kun riittävä aika on Lumian mielestä kulunut, laskee se jalkansa kovalla voimalla alas - niin yllättäen, että otteesi varmasti lipeää, eikä nosta sitä enää ilman kovaa taistelua.

Ratsastettaessa Lumia ei ole ihan kenen tahansa ratsu. Neiti tykkää viedä ratsastajaansa alkuun aivan 6-0, eikä anna periksi toisen käskytykselle noin vain. Kun kuitenkin jaksat käydä kärsivällistä taistelua, saatat saada ponin nöyrtymään viimein. Pieni pulma siinä kuitenkin vielä on, sillä Lumia kun ei tykkää minkäänlaisista kovista avuista, vaan pistää entistä enemmän vastaan jos turhaudut selässä ja liikkeesi muuttuvat kovakouraisemmiksi. Tämä tamma vaatii siis aivan omanlaistaan rauhallisuutta ja pitkäjänteisyyttä, jotta sen saa toimimaan oikein. Onneksi tamma sentään muistaa ratsastajansa ja on jo seuraavalla kerralla heti helpompi treenattava, kun kerran olet sen selättänyt.

i. Cairnhill Blue Kestrel
KRJ-I
rtkm wB 134cm
ii. Birchmoor Crown Cruel
132cm, rtkm
iii. Charleston II
132cm, rnkm
iie. Birchmoor Crown Jewel
128cm, rt
ie. Cairnhill Abella
133 cm, rnkm
iei. Kildare Wildnight
130cm, rn
iee. Blackwood Amabel
136cm, mkm
e. Luz de la Luna

km wB 134cm
ei. Daleway's Luino
evm, 135 cm, km
eii. Daleway's Luigi
eie. Violet Rubin
ee. Solei Y Nata
evm, 130 cm, rt
eei. Salsa Cito
eee. Natalie

Lumian isä Cairnhill Blue Kestrel tulee upeasta sporttisesta welshsuvusta. Herran ulkonäkö on peritty arvostetusta isälinjasta - komeat kimon oriin raamit yltävät aina isoisän isään Charlestoniin ja siitäkin eteenpäin. Luonteeltaan Cairnhill Blue Kestrel on tempperamenttinen ja voimakastahtoinen. Ori ei ole ilkeä, mutta vaatii päättäväisen käsittelijän, joka uskaltaa näyttää tälle kaapin paikan. Cairnhill Blue Kestrel on kilpaillut upeasti sijoittuen kouluratsastuksessa, ja toivommekin saavamme Lumiasta yhtä upean kilpaponin. Oriilla on Lumian lisäksi yksi jälkeläinen, welsh part bred tamma Poniniemen Betty Blue, joka asuu Paraatiponien omistuksessa.

Kauniit piirteet on peritty selvästi emältä, sillä Lumian emä Luz de la Luna on kuvankaunis ponitamma.

WPB 28.09.2013 tamma Painswick Lumenia (i: Poniniemen Númenor)
WB 17.11.2013 tamma Painswick Llio (i: Cedion Twm Aur)

Virtuaalihevonen / kuvien © DHP