etusivulle                                     talliesittely tammat oriit kasvatustoiminta

Painswick Onora

Rotu    Connemara Sukupuoli    Tamma
Syntymäaika    03.10.2011 (4 vuotta 03.12.2011) Säkäkorkeus    144cm
Väri    Ruunivoikonkimo Rekisterinumero    ei rekisteröity
Painoitus    yleisratsastus Koulutustaso    Helppo A, 100cm
Omistaja    Painswick (VRL-05706) Kasvattaja    Painswick Ponies

On aina yhtä ihanaa kun omasta kasvatista kasvaa kaunis ja hyväluonteinen poni, kuten tässä tapauksessa Oonan kanssa kävi. Iso kiitos on tietysti osoitettava tamman emälle, joka varsastaan niin kuuliaisen ponin kasvatti. Oona on elämäniloinen ja pirteä tamma, joka ei turhaan hermoile ja stressaannu arkipäiväisistä asioista. Tamma luottaa ihmisiin täysin, eikä juuri koskaan kyseenalaista ihmisen sille asettamia käskyjä tai pyyntöjä.

Hoidettaessa Oona usein torkkuu ja antaa hoitajan tehdä tehtävänsä aivan rauhassa. Tamma on helppo hoitaa vapaana karsinassaan, eikä tarvitse pelätä joutuvansa minkään hirviöponin hampaisiin tai tallottavaksi. Oona sopii hyvin epärvarmemmalle ponihullulle ja ensituttavuudeksi pienimmällekin innostuneelle. Tamma ei pistä pahaksi, vaikka joku nykisikin sitä hännästä tai ryömisi vatsan alta, eikä hermostu vaikka ympärillä olisi lauma kakaroita. Joskus jopa ärsyttävän rauhallinen Oona on myös helppo varustaa, eikä vastustele satulavyötä kiristettäessäkään. Tamma on helppo käsitellä maasta käsin tilanteessa kuin tilanteessa; se seuraa taluttajaansa kuin koiranpentu emäntäänsä, oli edessä minkälainen este tahansa.

Ratsastettaessa Oona säilyttää nöyryytensä ja vastaa apuihin helposti. Tamma on reipas ja tykkää treenaamisesta. Kovakätinen ratsastaja saa kuitenkin Oonan varuilleen ja saattaa aiheuttaa pientä vastustelua apuihin vastaamisessa. Kun tammaa pitää kuin kukkaa kämmenellä, ovat askellajit pehmeät ja miellyttävät istua, eikä yhteistyön sujumisesta ole epäilystäkään. Emältään esterakkauden perinyt Oona on reipas ja vauhdikas kun aletaan hyppimään. Tamma osaa kuitenkin säilyttää malttinsa, eikä kaahaile suin päin mihin sattuu, vaan seuraa ratsastajansa apuja, vaikka vauhtia löytyykin muutama aste enemmän. Suuremmatkin esteet ylittyvät helposti ja pehmeällä hypyllä, joskus sitä miettii jopa, että hyppäsikö tämä poni lainkaan? Kouluratsastuksessakin Oona on oikea pistehai. Tamma kulkee mielellään peräänannossa ja taipuu helposti. Malttia riittää keskittymään vaativimpiinkin kouluratoihin ja kaikki liikkeet viedään aina huolella loppuun.


Sukutaulu


     i. VIR MVA Ch Humphrey Bogart
        ruunivoikko connemaranponi, 145cm
        KTK-II
ii. The Quiet Man evm
   
iii. Mr. Smith
    
iie. All About Eve
     
ie. Casablanca evm
    
iei. Funny Face
     
iee. Mary Poppins
     
     e. VIR MVA Ch Vivieth Odyss
        ruunikonkimo connemaranponi, 146cm
        KTK-II
ei. Orient evm
    
eii. Hoag
     
eie. Merrylill
      
ee. Viethody evm
     
eei. Gellert
      
eee. Hillberry
       

    ei vielä jälkeläisiä


Kilpailumenestys ja valmennukset

Huom! Esillä vain sijoitukset.

ERJ sijoitusta, joista voittoaEstevalmennus 0.0.2011, valmentajana Valmentaja
Valmentajan kommentti tähän


Kuvagalleria

Tämä on virtuaalihevonen! This is a SIM-Game horse! Detta är en virtualhäst!
Kaiken materiaalin © Painswick Ponies 2009-2013 ellei toisin mainita.
Otsikon kuvista kiitos Lapse of the Shutter (CC BY-NC-SA 2.0), ReeSaunders (CC BY 2.0), DHP
Ponin kuvien © saat esille pitämällä hiirtä kuvan päällä.