etusivulle                                     talliesittely tammat oriit kasvatustoiminta

Eferhild Africa

Rotu    Ratsuponi, BRP 73.4375% Sukupuoli    Tamma
Syntymäaika    03.01.2011 (4 vuotta 03.02.2011) Säkäkorkeus    144cm
Väri    Ruunikko Rekisterinumero    VH11-029-****
Painoitus    Kouluratsastus Koulutustaso    Vaativa B
Omistaja    Painswick (VRL-05706) Kasvattaja    Eferhild Stud, GB

   

Africa, yksi niistä upeista poneista, jotka mukaani sattuivat naapurissa vierailun aikana, on täydellinen kilparatsastajan ostos. Tamma on hoidettaessa mitä rauhallisin ja ratsastettaessa erittäin eteenpäinpyrkivä ja miellyttämisenhaluinen. Africa ei varmasti ole koskaan pahaa päivää nähnytkään.

Tamman kanssa on ilo puuhailla jos jonkinmoista, sillä Africa on mielellään ihmisten keksuudessa vastaanottamassa huomiota. Africaa on miellyttävä hoitaa sen seistessä täysin liikahtamatta koko toimenpiteen ajan. Päätä harjatessa tamma saattaa erehtyä nojailemaan hoitajaan silmät ummessa, joten muistathan treenata keskivartalosi lihakset kuntoon, jotta jaksat pitää itsesi pystyssä neidin torkahtaessa? Kaviot nousee pienellä sipaisulla tamman kavioon ja ne pysyykin itsestään ylhäällä, kunnes hoitaja päästää otteensa. Varustamisen yhteydessä Africa saattaa hieman luimia, sillä se ei juurikaan tykkää satuloinnista. Kun satuloimisen hoitaa ripeästi, mutta rauhassa, näytää Africakin lopulta tyytyväiseltä päästessään ulkoilemaan.

Korvat hörössä valppain ilmein pihalla seisoskeleva ponitamma on aina ilo ottaa mukaansa ratsastuslenkille. Ratsastettaessa Africa tekee loistavasti yhteistyötä ratsastajansa kanssa ja liikkuu sulavasti. Tammalla on pehmeät ja matkaavoittavat askellajit, joissa on mukava istua. Suuria pohje tai ohjasapuja ei tämän neidin kanssa tarvita, sillä poni on oikean ratsastajan alla erittäin herkkä ja tekee mielellään annetut tehtävät. Africa soveltuu ratsastettavuutensa kannalta helposti kouluun ja esteille, mutta kilpatilanteessa esterastastus on tammalle se ehdoton ykkösjuttu. Esteillä Africa ikänkuin syttyy ja sen askeleista tulee huomattavasti jäntevämmät. Tammalla on hyppytyyli vielä hieman hakusessa, eikä ratsastajallakaan ole helppoa, ellei ole tottunut tamman omaperäiseen tyyliin. Jotkin esteet saattavat säikäyttää tamman ja saada sen kieltämään, varsinkin jos edessä on korkea muuri, tai muu este, joka kohoaa uhkaavana eteen. Kuitenkin kannustaen ja reiluin avuin tamman saa ylittämän esteen kuin esteen.

Sukutaulu ja jälkeläiset


     i. Eferhild Caliente evm
        ruunikko ratsuponi 75%, 141cm
        
ii. Eferhild Rascal
   ratsuponi (BRP) 75%
iii. Cometboy
    ratsuponi (BRP) 50% (dm x xx)
iie. Festivo Alisia
     dartmoorinponi
ie. Rebellionette
    ratsuponi (BRP) 75%
iei. Showbiz Tex
     ratsuponi (BRP) 50% (exm x xx)
iee. Seacookie
     exmoorinponi
     e. Eferhild Marinelle evm
        rautias ratsuponi (BRP) 71.875%, 144cm
        
ei. Helens Lazerrion
    welsh part bred 50%
eii. Lazerskater xx
     englantilainen täysiverinen
eie. Sindirelle
      welsh sektio B
ee. Millwrrad Accent
     ratsuponi (BRP) 93.75%
eei. Allwens Globi
      dartmoor
eee. Millwrrad Amethyst
        brp 87.5% (brp 75% x dm)
00.00.2011 skp. Painswick African Escape (i. Vallerino)

eeeii. wpb 50%
eeeiii. xx
eeeiie. wB
eeeie. exm

Kilpailumenestys ja valmennukset

Eferhild Africa kilpailee Kouluratsastusjaoksen alaisissa kouluratsastuskilpailuissa omalla nimellään tasolla Vaativa B. Kilpailukalenterissa esillä vain sijoitukset!

Kilpailustatistiikka 0: 0-0-0

00.00.2011 Kilpakutsu luokka 0/00

Africa tepasteli ensimmäisenä ulos suuresta kuljetusautosta tähyillen vierasta paikkaa korvat hörössä. Tamma ei juurikaan arastellut taluttaessani sitä kohti Africaa ja kumppaneita varten valmisteltuja tarhoja, joissa ponit saisivat rauhasa tutustua uuden kotitallinsa vieraisiin hajuihin ja uusiin poniystäviin. Päästäessäni tamman vapaaksi tarhaan, pyrähti se villiin laukkaan hirnahdellen kimeästi tervehdykseksi muille tarhailijoille. Hymyilin ja unohduin hetkeksi katselemaan uuden kisatykkini temmellystä, kunnes havahduin kuullessani kimeän hirnahduksen takanani olevasta trailerista. Olihan minulla vielä muitakin uusia tulokkaita esiteltävänä tallin porukalle!


Tämä on virtuaalihevonen! This is a SIM-Game horse! Detta är en virtualhäst!
Kaiken materiaalin © Painswick Ponies 2009-2013 ellei toisin mainita.
Otsikon kuvista kiitos Lapse of the Shutter (CC BY-NC-SA 2.0), ReeSaunders (CC BY 2.0), DHP
Ponin kuvien © saat esille pitämällä hiirtä kuvan päällä.