etusivu          esittely          asukkaat          yksityiseksi          toiminta          yhteys

Tallin ja tilojen esittely

Kidlington Stables sijaitsee Ranskassa, vain muutaman kilometrin päässä Strasbougista. Kulkumahdollisuudet tallille ovat erinomaiset, liikuit sitten autolla, julkisilla tai vaikka kävellen. Talliltamme löytyy hyvät resurssit niin valmentautumiseen, kilpailemiseen kuin hevosen hoitamiseenkin. Tallialueelta löytyy muun muassa kaksi maneesia, kaksi suurta kenttää, kaksitoista hehtaaria maastoreittejä sekä lukuisia reheviä laitumia ja hiekkatarhoja

Päätalli ja sivutalli

Kidlington Stablesin punaiseksi maalatut tallirakennukset valmistuivat alkuvuodesta 2010. Uudet tilat mahdollistavat vieläkin tasokkaammat mahdollisuudet palvella yksityisiämme. Talleja tilaltamme löytyy kaksi, toinen on suurempi, joka kulkee nimellä päätalli. Päätallistamme löytyy kaksikymmentäkahdeksan (28) tilavaa karsinaa sekä yksi suuri varsomiskarsina, jonka saa tarvittaessa väliseinän avulla taitettua kahdeksi pienemmäksi karsinaksi. Jokaisen hevosen karsinasta löytyy vesiautomaatti, ruokakaukalo sekä suolakivi. Karsinoiden ovissa on koukut suitsille ja riimuille sekä telineet satuloille ja loimille. Hevosten karsinoiden lisäksi tallista löytyy kaksi pesukarsinaa, rehuvarasto ja satulahuone, jossa on jokaiselle hevoselle omat kaapit sekä satula- ja suitsitelineet. Satulahuoneesta pääsee erilliseen kuivaushuoneeseemme, jonka saa tarvittaessa säädettyä lämpimämmäksi, jotta se kuivaisi varusteet nopeammin. Päätallissa sijaitsee myös taukotupa, jossa on mahdollisuudet ottaa rauhallisesti, tehdä välipalaa ja jakaa kokemuksiaan muiden tallilaisten kanssa. Sivutalli on päätallia puolet pienempi, ja tarkoitettu niille hevosille, jotka kaipaavat enemmän rauhaa, eivätkä kestä suurtallin hälinää. Sivutallista löytyy kolmetoista karsinaa sekä yksi varsomiskarsina, jotka sisältävät samat puitteet kuin päätallissakin. Karsinoiden lisäksi sivutallista löytyy varustehuone kaappeineen ja varustetelineineen, rehuvarasto, pesukarsina sekä taukotupa.

Päätallin pohjapiirrustus
Sivutallin pohjapiirrustus

Maneesit, kentät ja muut

Tiloiltamme löydät oivat mahdollisuudet toteuttaa itseäsi liikkumalla ja tutkimalla lukuisia maastoreittejämme. Toinen talvella lämmitettävistä maneeseistamme on yhdistettynä päätalliin ja sivutalliin, jonne pääsee kummastakin tallista sisäkautta. Vain muutaman kymmenen metrin päässä talleista sijaitsee toinen maneesimme joka on erityistilaisuuksissa vuokrattavissa myös ulkopuoliseen käyttöön. Kummastakin maneesista löydät monipuolisen esteratavarustuksen, jotka saa tarvittaessa siirrettyä ulos kenttälle. Kenttiä tiloiltamme löytyy kaksi, joista toinen on suurempi ja mahdollisesti jaettavissa kahteen osaan, jotta kaikille riittää tilaa ratsastaa rauhassa. Varustevarastostamme löytyy myös varusteet virallisen koulukentän pystyttämiseen sekä maneesin seiniin ja kenttien aitoihin on kiinnitettävissä laminoidut kirjaimet. Maneesien ja kenttien lisäksi tilamme tarjottavista löytyy pitkä maastoesterata, jonka esteiden vakeustasoja on mahdollista muunnella. Jos kuitenkin kaipaat vain rentoa köpöttelyä ratsusi kanssa pitkin puiden reunustamia teitä, suo tilamme teille senkin mahdollisuuden yli kymmenen erinlaisen maastoreitin voimin. Tallimme tiloista löydät myös juoksumaton ja kävelytyskoneen, joiden avulla voit liikuttaa hevostasi maasta käsin.

Tarhat ja laitumet

Tilamme laitumet ovat suuret ja rehevät ja niitä pyritään pitämään kunnossa erinlaisin lannottein, tietysti seuraten myrkkyjä ja vaarallisia kasveja. Laitumia löytyy yhteensä kolme, joista yksi on muita laajempi ja tarkoitettu suuremmalle laumalle hevosia. Tallihenkilökuntamme kiertää laidunkausina jokaisen laitumen läpi tarkistaen, ettei sinne ole kerääntynyt mitään hevosille haitaksi olevia esineitä tai aineita. Jokaiselle hevoselle löytyy myös oma tilava, hiekoitettu tarha, joka putsataan kerran päivässä. Tarvittaessa hevosen voi tarhata kaverin kanssa hieman tilavampaan ruohotaarhaan, joita löytyy kymmenen kappaletta tallille johtavan tien vierustalta.

Kuvien ©
1&4 Daniela P
2&3 theequinepractice


Kidlington Stables on virtuaalitalli!
Kidlington Stables is a Sim-Game stable!


Ulkoasun ja tekstien © Daniela P, ellei toisin mainita
Otsikossa esiintyvien kuvien © Stefan Sager
Kuvien © Daniela P, muussa tapauksessa saat kuvaajan nimen näkyville pitämällä hiirtä kuvan päällä

Kaikki sivuilla oleva materiaali on suojattu tekijänoikeuslailla, kopioiminen sakkojen uhalla kielletty!