Uusi osoite, sama omistaja

Pienen ponin suuri mieli

Indra on elävä todiste shetlanninponien ei-lapsiystävällisyydestä, lapsia tämä neiti pomottaa mennen tullen. Ei Indra mikään lastentappaja tietenkään ole, tamma nyt on vain rotunsa normaali jääräpäinen edustaja joka koettelee rajojaan aina tilaisuuden tullen. Tarhassa Indra on oikea päällepäsmäri joka laittaa kyllä isommatkin ojennukseen. Indra on myös namihai, minkä vuoksi kaikki tarhaan päätyvät namit menevät tämän neidin suuhun. Indran saa helposti kiinni tarhasta, sillä tallissahan voi odottaa ruoka. Taluttaessa Indran kanssa täytyy olla hyvin päättäväinen, tamma nimittäin yrittää jokaisen puskan kohdalla mennä syömään ellei taluttaja laita pikkuneitiä ojennukseen. Hoitaessa Indra esittää yhtään aremmille hurjaa ponia, luimimalla ja etujalkojaan heiluttelemalla. Aikuisten kanssa tamma kuitenkin muuttuu korvat hörössä olevaan pikkuponiin, joka väistää heti käskystä ja on niin enkeliä.. Pienempikin voi kuitenkin tulla Indran kanssa toimeen, mutta tällöin on vain osattava käskeä Indraa ettei tämä luule olevansa pomo.

Ratsastaessa Indra on vähän ongelmatapaus, tarpeeksi taitavaa pikkuratsastajaa kun ei joka nurkasta löydy. Tämän vuoksi Indra on usein laitettu hieman isommillekin ratsastajille (onneksi Indra ei ole aivan pienokainen), minkä tuloksena Indrasta on tullut hyvin hyvin osaava poni. Indralta löytyy oikein hieno peräänanto ja kolme upeaa askellajia. Selässä täytyy vain olla niin päättäväinen, ettei Indralle jää mahdollisuutta pysähtyä ja olla liikkumatta, tai säikkyä olemattomia haamuja kiitospurteilla. Pukkejahan satelee raipasta, mutta raippaa täytyy myös uskaltaa käyttää. Yleensä kerran otettua Indran kanssa yhteen ja voitettua, saa neidin kulkemaan hienosti. Toki edelleen tilaisuuden tullen Indra on luistamassa, mutta selässä kun on valppaana on Indra hyvin osaava shetlanninponiksi. Tamma kulkee itse eteenpäin, eli on ihanan reipas. Indra on hyvä opettaja, sillä ilmaiseksi ei saa mitään mutta kun osaa pyytää niin sitä saa mitä tilaa.

Esteillä Indra on varsin veikeä tapaus. Puomeilla Indra on kilteimmillään, mitä nyt yksittäiset puomit täytyy aina hypätä yli. Kavaleteillakin kiltteys jatkuu, mutta yhtä kun puomit irtoavat enemmän maasta niin Indra vaatii astetta enemmän ratsastusta. Ponnua löytyy, ja Indra itseasiassa pitääkin hyppäämisestä. Suuri okseri vain vaatii Indran mielestä ratsastajalta samaa ponnistusta kuin häneltä, eli jotta se suuri okseri ylittyy täytyy ratsastajan todella olla mukana eikä vain matkustaa. Ajaessa Indra on suht kiltti, välillä täytyy tietenkin vähän kokeilla että pitääkö siihen raviin siirtyä tai olisiko nyt ravilisäyksen sijaa laukan vuoro, mutta ohjakset kun pitää kädessä ja osaa käyttää ääntä tarvittaessa niin Indrasta kuoriutuu hyvä ajoponi. Kisamatkoilla Indra on normaalia kiltimpi, tamma ei ehdi keskittyä omaan egoonsa kun kaikkialla on niin paljon mielenkiintoista katsottavaa.

© Vipeltäjä


VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE
© Idya Shetlands 2011 ellei toisin mainita.