Tekijänoikeus

 

Tekijänoikeus on luovan työn tekijälle syntyvä määräaikainen yksinoikeus määrätä teoksensa käytöstä. Teoksia voivat olla esimerkiksi kirjalliset tuotokset, elokuvat, taidemaalaukset, sävelteokset ja  tietokoneohjelmat. Tekijänoikeus ei suojaa ideoita eikä ajatuksia, vaan teoksen ilmiasua eli toteutustapaa. 

(Lisää tietoa Wikipediasta.)

  

Muistathan että koodit eivät ole kenenkään omaisuutta, mutta kaikki grafiikka ja kuvat ulkoasussa ovat, eikä niitä siksi saa kopioida. Myöskään koodien kopiointia turhan suoraan ja paljon ei katsota hyvällä, koska siinä tulee helposti esille mistä koodi on kopioitu ja koodin kirjoittajan oma idea säilyy. Sivun alareunassa on aina copyright merkintä tai kyseisen asia / kuvan / tekstin alla tai läheisyydessä samalla sivulla! Jos kuva on ulkoasun grafiikkana, silloin kuvat on kuvannut tallin omistaja. Sivujen grafiikassa käytetyt  fontit ovat tietokoneelta löytyviä valmisfontteja.

 

Tekijänoikeuksien rikkominen on rikos. Useimmiten asiat voidaan kuitenkin sopia, eli jos olet sattunut tietämättäsi kopioimaan näiltä sivuilta, ole hyvä ja kerro siitä minulle ja poista kopioitu materiaali. Asia ei mene missään tapauksessa sen pidemmälle, mutta jos kopioit kaikkien hevosten kuvat; myyt niitä eteenpäin rahasta, etkä suostu lopettamaan, menee asia silloin korkeammalle taholle. Myös tekstien jne kopiointi on laitonta!

 

Jos havaitset jonkun toisen kopioineen materiaalia täältä, ilmoitathan siitä viipymättä meille sähköpostiin: mehu.katti@hotmail.com.

Tämän ulkoasun grafiikat on meillä käytössä luvallisesti. Ulkoasun otsikon kuvat on kuvannut Ram. ja ulkoasun on koodannut Rinja.

Vieraile myös Ram.in vapaasti kopioitavaa sivustoilla.  

Webdesign © 2011 Ram. (Lue lisää).