Asukkaat

Hevoset ikääntyvät suurimmaksi osaksi VARL:lin mukaisesti, joidenkin kohdalla on oma ikääntyminen. Jokaiselle hevoselle tarjotaan tilava karsina, jota puhdistetaan joka päivä. Näin jokaisella on hyvä olla tallissa, niin ihmiset kuin eläimetkin viihtyvät. Turvallisuuskin on tärkeä, ilmoitustaululta löytyy ohjeita vaaratilanteisiin ja niiden ennalta ehkäisyyn. Viehättävän tiloihin kuuluvat päätalli ja pikkutalli. Näihin tiloihin mahtuu yhteensä 100 hevosta. Hevoset löydät linkeistä orit ja tammat.

 

Viehättävän muistolista tuo muistoja mieleen jo vuodelta 2006, kun ensimmäiset viehättävän hevosista nukkuivat pois. Listan kärjessä oleva Golden Gup ox oli viehättävän ensimmäisiä ja hienoimpia hevosia. Se lähti vihreille niityille syntymäpäivänäni, 13.9.2006. Muita erityisesti mieleen painuneita hevosia oli muun muassa Mustan lumo, joka oli ensimmäisiä suomenhevosia...

Tallikissa

Kuka se kurkistaakaan hevosten karsinoista, varustehuoneen oven raosta, ajaa tiehensä kaikki tallilla kiusaavat hiiret ja tunkee syliin aina kuin on mahdollista? Minniksi kutsuttu vähän liiankin ystävällinen tallikissa ei jätä ketään kylmäksi. Tarpeen tullen se saalistaa raivoisasti, niin ettei tallissa vilise yksikään hiiri.

 

Minni on oikea sylikissa, sitä ei tarvitse kahdesti pyytää, kun kissa kehrää onnellisesti lämpimien käsien silittämänä. Nättiä pikkukisua onkin kiva silitellä niin, että nekin jotka kissoja pelkäävät, eivät voi olla halimasta tätä kisuneitiä. Päiväuniltaan ei neitiä saa kuitenkaan häiritä. Silloin on parempi pysyä kaukana, sillä Minni raivostuu, kuin talviunilta herätetty karhu ja silloin kannattaa todellakin pitää kädet visusti taskuissa, tai muuten niihin voi saada oikein hienon kisun hampaanjälki-tatuoinnin.

 

Webdesign © 2011 Ram. (Lue lisää).