etusivu | esittely | palvelut | kyläläiset

Kylän tarjoamat palvelut

Palveluita on laidasta laitaan ja kyläläisten kesken vallitseekin suuri auttamisenhalu ja yhteisymmärrys. Palveluista löytyy muunmuassa eläinlääkäri, varustekauppa, tilat järjestää kilpailuja sekä tallien omistajien viihtyvyyden takaamiseksi yökerho. Kesäisin avaamme laaksolaisille oreille orilaitumen ja vanhukset saavat laukata vaaleanpunaisella eläkeläislaitumella.

Raskaan treenipäivän jälkeen on ihana kokoontua porukalla suloisen pitsisesti sisustettuun kahvilaan, käydä kuntosalin kautta ruokakaupassa ja nauttia vapaaillasta baarissa maan parhaiden DJ:iden tahdittamana. Seuraavan aamun pahimmatkin morkkikset kaataa iloinen ja nauruntäyteinen maasto Nakkitien kautta Vadelmarantaan ja Pöllökujan oikopolkuja pitkin takaisin omalle tontille.

Ratsastusseura Vadelmatiimi
Vadelmatiimi on Vadelmalaakson ikioma ratsastusseura, jonka jäsenet vetävät reilusti yhtä köyttä. Emme vaadi jäseniltämme kuukausittaista osallistumista tapahtumiin, vaikka tietysti tarjoamme tähän mahdollisuuden. Vadelmatiimi tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden lainata Vadelmalaaksossa sijaitsevia tiimin omistamia kenttiä ja ratoja kilpailuiden ja tapahtumien järjestämiseen, mikäli oman tallin tai tilan resurssit eivät tähän riitä! Lue lisää...

Fiocco Café
Fiocco kahvilan tilat on pyhitetty sunnuntaiaamuille ja kiireettömille iltapäivätapaamisille. Olipa tarkoituksena istua alas palaverin tai juttutuokion merkeissä, Fioccon listalta löytyy juomat ja ruuat kaikkiin tilanteisiin. Kahvilan tunnelma on kiireetön ja romanttinen. Osansa tekee varmasti herkän vaaleanpunainen värimaailma sekä pitsiset yksityiskohdat sisustuksessa. Pyydä naapuritallin Leena mukaan soijalatelle ja nauti aurinkoisesta terassista!

Nightclub Starway
Rankka työ vaatii rankat hyvit, sanotaan. Jokainen meistä voi varmasti allekirjoittaa tuon sanonnan ja juuri näitä tilanteita varten on yökerho Starway. Olipa kyseeessä sitten piristys kisahäviön jälkeen tai juhlat parhaita kantakirjapisteistä, Starwayssa on aina hauskaa! Tanssilattian menosta vastaa maan parhaat DJ:t ja drinkkilistalta löytyy aina takuuvarmasti jotain uutta kokeilemisen arvoista. Tutustu esimerkiksi My Little Ponyyn ja Timanttikimaraan. Juhlat on taattu.

Kunkkulaidun
Orilaidun on avoin kaikille laaksossa asuville oreille. Hevosen koolla tai iällä ei ole väliä, sillä Vadelmalaaksossa kaikki tulevat erinomaisesti toimeen. Laitumesta on tehty monipuolinen, viihtyisä ja turvallinen eri rotujen tarpeet huomioon ottaen. Juottopisteistä huolehditaan säännöllisesti ja pienet metsiköt laitumella tuovat suojaa auringolta, sateelta ja tuulelta. Koska laumassa on aina tilaa vielä yhdelle, laidun majoittaa rajattoman määrän oreja.

Sateenkaarilaidun
Eläkeikään tultaessa elämältä halutaan helppoutta, rentoutta ja mukavuutta. Sateenkaarilaidun tarjoaa vanhukseksi kääntyville hevosille mukavan paikan viettää aikaa. Laitumen asukkaat ovat tehneet jo maineikkaan kilpa- ja siitosuran, mutta ovat vielä täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Sateenkaarilaidun on varustettu hyvin samantyylisesti kuin Kunkkulaidunkin. Lääniltä löytyy suojaa metsiköistä ja vaihteleva maasto huolehtii hevosten liikkumisesta luontaisesti.

Kuntosali Pink Body
Kukaan ei voi väittää etteikö ratsastus olisi urheilua. Tallityöt lukeutuvat myös hyötyliikuntaan, mutta entä ruumiin henkinen hyvinvointi? Pink Bodyssä halutaan panostaa tasapainoiseen fyysiseen kuntoon sekä vartalon zeniin. Tule löytämään rauhoittava jooga, personal trainerien ruokaohjelmat tavoitteeliseen treeniin tai tankotanssi ryhmäliikuntapuolelta. Jokainen kaipaa hevosen täyteiseen elämäänsä vastapainona muita harrastuksia ja Pink Bodystä löydät kaiken!

Kiian Kyläkauppa
Laakson asukkailla oman tallinsa hevosten ruokinta tulee jo selkärangasta. Lapsiaan ei voisi ikinä jättää tyhjälle vatsalle, mutta mites on omistajien laita? Kyläkaupan laaja valikoima kattaa loistavaa lähiruokaa sekä erikoisempiakin raaka-aineita. Ainekset takuuvarmaan jauhelihakastikkeeseen, hauskoihin kalatacoihin tai erikoisempaan Sperella salaattiin löytyvät kaikki meiltä! Vakioasiakkaana sinun kannattaa myös hankkia tietty kaupan oma etukortti, jolla etuja kuukausittain.

Eläinlääkäri/klinikka
Klinikan asiakkaat ovat pääsääntöisesti nelijalkaisia, mutta tarjoamme myös sielunhoitoa hevosten omistajille. Klinikan päivystykseen rynnätään Timo-ponin kanssa, koska sen on nähty syövän epämääräisiä kukkia karkumatkallaan. Timolla on siis myrkytys koska se on väsynyt ja harjakin ihan takussa. Todellisuudessa Timo on maistanut horsmaa ja on puhki kahden tunnin laukkailun jälkeen. Harjan sotkeentuminen on aina ollut Timon villi unelma. Eläinklinikka hoitaa kaikki eläimet ammattitaitoisesti ja omistajat kärsivällisesti.

Varuste- ja eläintarvikekauppa * Boutique
Naapuritontin Helena on katsonut jo pitkään ponisi pinkkejä suojia ja metallilangalla koristeltua satulahuopaa. Mistä moiset humpuukit on hommattu, kylän oma Chic Boutique myy vain laadukasta, esteettistä, ajatonta ja tyylikästä tavaraa. Totuus on että putiikin korrektin myymälän alapuolelta löytyy oma osasto poni - miksei hevoskin - hömpötyksille. Olipa haussa siistit kilpailuvarusteet tai asu kylän Halloween-juhliin, löydät sen varmasti Chic Boutiquesta.