VH14-024-0000

perustiedot - kilpailut - päiväkirja

:: Virallinen nimi Zephyr Dawn, kutsutaan nimellä Pyry
:: Rodultaan walesinvuoristoponi, sukupuoleltaan ori
:: Syntynyt 22.12.2014, 2v, kasvattanut Paraatiponit (Suomi)
:: Väriltään rautiaankimo, säkäkorkeus 116cm
:: Omistaa Danielle M. (VRL-05706), asustaa Talviassa

:: Koulutustasoltaan helppo B, 60cm
:: Ei vielä saavutuksia

Zephyr Dawn on jälleen hieno esimerkki Paraatiponien danin upeasta kasvatustyöstä! Tämän poniorin sukulaisjuuretkin ovat pitkälti Paraatiponien asukkaissa. Upea luonne on periytynyt pidemän matkaa ja Pyry edustaakin hienosti mountainorien parhaimmistoa - se osaa esiintyä edukseen ja toimii ihmisen käsittelemänä useimmiten mallikkaasti. Pyry kuitenkin kärsii myös niinkutsutusta pienten orien syndroomasta, sillä sen ego on ponin todellista kokoa huomattavasti suurempi. Kun orin tempaukset jaksaa ottaa huumorilla, on sen kanssa touhuaminen itseasiassa jopa erittäinkin miellyttävää!

Olen seurannut Pyryn kasvua ja kehittymistä sen syntymästä saakka. Muistan vieläkin sen pienen tutisevan varsan, joka haki suojaa emänsä hännän takaa käydessäni ensimmäistä kertaa tutustumassa tulevaan poniini. Se ei halunnut osallistua muiden varsojen leikkiin, vaan viihtyi paremmin kiusaamassa emäänsä. Ihmisen kanssa Pyry oli arka, mutta utelias. Se tuli rohkeana kohti, mutta vetäytyi heti, jos ihminen liikahti milliäkään. Sydämeni oli täysin sula, enkä olisi sinä päivänä uskonut millainen hermoja raastava riiviö tästä ponista kasvaisi.

Tänä päivänä Pyry on täysin oman arvonsa tunteva pieni poniori. Se ei todellakaan ole mikään unelmien valkoinen satuponi, vaan lähinnä ilkikurinen pikku riiviö, jonka kanssa touhuamiseen vaaditaan pitkä pinna ja aimo annos huumorintajua. Se on perinyt isältään sosiaalisuutensa ja osaakin kuurouttaa korvan jos toisenkin kimeillä kiljahduksillaan. Pyryn miinuspuolia on myös levottomuus, joka tulee esille varinskin hoitotilanteissa ja näyttelyissä, kun pitäisi seistä nätisti paikallaan. Ensimmäiset minuutit Pyry jaksaa edustaa, mutta turhautuu pian ja tykkää sen jälkeen tanssahdella ympäriinsä. Vaikka valtaosa ajasta tämän herran kanssa onkin hampaiden kiristelyä ja kymmeneen laskemista, löytyy Pyrystä myös ne omat positiiviset puolensa. Se on erittäin menevä, mikä tekee siitä miellyttävän ratsastaa ja liikuttaa. Tylsyyskin on tämän orin arjesta kaukana, kun saat keskittyä pitämään ponnarin päässä ja ponin hanskassa.

Pyry ei juurikaan välitä puunaamisesta. On tylsää seistä pitkän aikaa paikallaan, varsinkin kun ympärillä olisi aina paljon kiinnostavampia asioita tutkittavana. Pyry onkin mestari hämäämään ihmistä ja livistämään tiehensä tilaisuuden tullen. Tarhasta hakiessa se osaa loistavasti pujahtaa portista vailla riimua ja narua ja viilettää kunniakierroksia pihan ympäri vailla aikomustakaan antaa itseään kiinni. Karsinastakin on kiva puikahtaa seikkailulle hoitajan jättäessä oven raolleen hakiessaan varusteita satulahuoneesta. Suositeltavaa siis on livahtaa tarhaan aitojen välistä ja pitää poni aina sidottuna hoitotuokion ajan. Kiinnittämättömänä Pyry tykkää myös koetella hermoja hyörimällä ympäri kuin mikäkin tuuliviiri. Vailla harmaita hiuksia selviät helpoiten sitomalla orin kaksin puolin käytävälle. Siinäpähän steppailee takapäällään sivulta sivulle, mutta ei ainakaan häiritse tekemisiäsi!

Suspendisse at tempor risus. Mauris luctus dui metus, sit amet auctor lectus laoreet nec. Maecenas non enim eu risus elementum porta. Nulla eget tincidunt eros. Etiam aliquam ac arcu id mattis. Morbi non tortor eleifend, egestas velit eget, elementum orci. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nulla aliquet efficitur ante ut venenatis. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Nunc ac accumsan felis. Nulla lacus magna, rhoncus vel ex a, mollis volutpat elit. Quisque et ligula suscipit, consectetur risus blandit, elementum nibh. Fusce vestibulum est in felis convallis, a ultricies orci tempor. Nullam a enim condimentum, gravida mi ut, tempus lectus. Fusce et lorem ac lacus pretium vestibulum. Aenean ornare, augue ac laoreet vulputate, nibh nibh feugiat massa, ac placerat elit justo eu sapien.

   

i. Zachary Dawn
VH13-024-0114
punarautias welsh A, 118cm
ii. Tar-Anárion
VH02-024-6482
rautias wA, 116cm
iii. Adolphus
ei virtuaalimaailmassa
iie. Winterport Uma
ei virtuaalimaailmassa
ie. Rijsboek Zoya NLD
VH13-024-0112
rautias sabino wA, 116cm
iei. Kibbelveen Troy
ei virtuaalimaailmassa
iee. Rijsboek Zacqueline
ei virtuaalimaailmassa
e. Kyleigh Dawn
VH13-024-0115
kimo welsh A, 119cm
ei. Eiddof Diafol
VH12-024-0166
vkk wA, 120cm
eii. Gemyddiaeth
ei virtuaalimaailmassa
eie. Eiddof Geneth
ei virtuaalimaailmassa
ee. Abercastle Kayna
rnpäiskm wA, 117cm
eei. Abercastle Mallolwch
ei virtuaalimaailmassa
eee. Abercastle Kendra
ei virtuaalimaailmassa

Kaiken sivuilla olevan materiaalin © VRL-05706 ellei toisin mainita! background © Subtle Patterns, thank you!
Virtuaalihevonen // SIM-Game Horse // Internethäst