Sukutiedot   -   Jalostusinfo   -   Kilpailukalenteri

Viehättävän Unihalvaus

Champion

Virtuaalihevonen - a SIM-game horse


© Kasvattaja, kiitos!

Virallinen Nimi Viehättävän Unihalvaus Rekisterinumero VH11-018-0923
Syntymäaika 21.05.2011 (ikääntyminen) Kasvattaja Viehättävä   
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Orii
Väritys ja merkit m, ei merk Säkäkorkeus 158cm
Painotuslaji Kouluratsastus Koulutustaso ko: Vaativa B, re: 80cm

Täytti 3 vuotta 21.08.2011
Voit lukea Niilon päiväkirjaa täältä!

Luonnekuvaus

Veihättävän Unihalvaus, jota tuttavallisemmin kutsutaan Niiloksi, tuli minnulle aivan sattuman kautta keskustellessani oriin kasvattajan kanssa vanhemmasta herrastani Mikistä ja siitä, kuinka tälle pitäisi jostain, ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa, löytää seuraaja. Ram.han siitä varsin innostui ja alkoi kierrättää minua ympäriinsä tutustumassa syntyneisiin varsoihin ja niiden vanhempiin, eikä aikaakaan, kun jo olin allekirjoittanut paperit upean mustan orivarsan omistajuudesta. Säpäkkä Niilo on osoittautunut oikein kannattavaksi ostokseksi, sillä herra jaksaa aina vain miellyttää ja ahertaa ihmisen vuoksi.

Hoidettaessa Niilo osaa välillä koetella hoitajan hermoja oikein kunnolla pyrkiessään seuraamaan hoitajan jokaista liikettä, kävi tämä sitten harjapakilla, varustehuoneessa tai yksinkertaisesti vain kiersi oriin ympäri vaihtaesaan puolta. Oriin harjaus käy leikiten, eikä se turhia aristele. Joskus pään harjaaminen saattaa tuottaa päänvaivaa, Niilon pyrkiessä haistelemaan harjaa hinnalla millä hyvänsä. Kaviot herralta on helppo puhdistaa, sillä Niilo nostaa jalkansa pienimmästäkin pyynnöstä, eikä yritäkään painaa sitä alas ennen hoitajan otteen irtoamista. Satuloidessa orii on melko harmiton, eikä yritä venkuilla edes satulavyötä kiristettäessä. Kuolaimia pujotettaessa Niilo saattaa purra hampaansa yhteen ja kieltäytyä ottamasta kuolaimia suuhunsa, mutta kunhan jaksaa hetken päättäväisesti yrittää, antaa jääräpääkin periksi.

takaisin ylös

Sukutiedot

i. VIR MVA Ch Valveuni
m suomenhevonen, 157cm
kouluratsastuspainotteinen tasolla Vaativa B
44 KRJ sijoitusta
ii. VIR MVA Ch Ikuisuuskehrääjä
m sh 157cm
KTK-II, 48 KRJ sijoitusta
iii. Pohjanoteeraus
EVM
iie. Ilosanoma
EVM
ie. VIR MVA Ch Marine
tprt sh 161cm
KTK-II, 51 KRJ sijoitusta
iei. Houkuttamaton
EVM
iee. Marinetta
EVM
e. Huvin Lystiina
rt suomenhevonen 164cm
kouluratsastuspainotteinen tasolla Vaativa B
10 KRJ sijoitusta
ei. Lysti-Vinski
trt sabino sh 163cm
2x irtoSERT, MVA-SERT, 33 KRJ sijoitusta
eii. Vauhti-Enska
trt sh 164cm EVM
eie. Himma-Riina
prn sh 156cm EVM
ee. Severiina
prt sh 155cm
41 KRJ sijoitusta
eei. Senaatio
prt sh 163cm EVM
eee. Syviyö
prn sh 155cm EVM

i.

ii.

iii.

iie.

ie.

iei.

iee.

e.

ei.

eii.

eie.

ee.

eei.

eee.

takaisin ylös

Jalostusinfo

Unihalvaus on tarjolla jalostukseen kaksipolvisille suomen(pien)hevostammoille. Toivottavaa olisi, että tamma kilpailisi edes satunnaisesti kouluratsastuskilpailuissa. Poikkeuksia voidaan suvun pituuden ja tamman painotuslajin suhteen tehdä, joten älä epäröi kysyä astutusta, mikäli Unihalvaus täyttää toiveesi jalostusoriina. Orii astuu elämänsä aikana rajattomasti tammoja, riippuen kysynnästä. Mikäli olet kiinnostunut varaamaan itsellesi astutuksen, ota yhteyttä sähköpostitse oriin omistajaan!

    Astutusmaksu 450 v€ (sis alv. 23%)
    Varsamaksu elävästä varsasta 1100 v€ (sis alv. 23%)

Tulevat astutukset

Astuu tamman josta luovutetaan varsa kasvattajalle syksyllä 2011!

Syntyneet varsat

Syntynyt Sukupuoli Nimi (saavutukset) Rek-nro Emä
00.00.2011 sukupuoli Varsan Nimi ei rek. Emän Nimi

takaisin ylös

Kilpailukalenteri

Kilpailustatistiikka (laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Kouluratsastus: 43: 8 - 6 - 7
Valjakkoajo: 0: 0 - 0 - 0
Näyttelyt: 0x MVAsert, 5x IRTOsert (3 BIS-sijaa)


Näyttelymenestys
Palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä 00.00.2011
00.05.2011 Paikka, irtoSERT (LKV1), Päätuomari


Kantakirjaustilaisuus 00.00.2011
00 + 00 + 00 + 00 = 00p = KTK ?
Lausunnot


KRJ - kouluratsastuskilpailut
00.00.2011 Paikka, Vaativa B 0/30


VVJ - valjakkoajokilpailut
00.00.2011 Paikka, Vaativa valjakko 0/30


takaisin ylös

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

    21.06.2011 - Päiväkirjamerkintä

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta parkkeeratessani auton Viehättävän pihaan. Ram oli soittanut vain muutama tunti aikaisemmin ilmoittaakseen, että Niilo olisi nyt valmis muuttamaan uuteen kotiin. Yli-innokkaana hevosenomistajana pakkasin samantien tavarat autoon ja lähdin hurastelemaan trailerin kera kohti Juolukan kylää, jossa Viehättävä sijaitsee. Lähdin heti etsimään Ramia ja Niiloa tallista, eikä aikaakaan kun jo löysin hevoseni kasvattajan hääräämästä oman kullannuppuni ympärillä. Pitihän sitä tarkistaa että herralla oli kaikki hyvin, nyt kun se muuttaisi pois kotoa. Ram tarjosi vielä kakkukahvit ennen lähtöäni - olikohan tämä normaali käytäntö kaikkien hevosen ostajien kanssa? Kahvikestien jälkeen laitoimme yhdessä Niilon lopulliseen kuljetuskuntoon (ai että kun sen uusi hieno sininen riimu sopikin sen päähän niin hyvin!), jonka jälkeen se jolkotteli nätisti traileriin. Käteltiin Ramin kanssa vielä kerran ja sovittiin kasvattajatreffeistä ennen kuin hyppäsi autoon ja huristelin tieheni. Reilu tunnin ajomatkan aikana pysähdyin muutamaan otteeseen tarkastamaan uljaan mustani hyvinvoinnin ja pystyin joka kerta sulkemaan oven hymyssä suin, siellä se pikkuinen vain lepäili trailerin nuokkuessa auton perässä. Kun vihdoin saavuimme kotitallin pihaan ja sain taluttaa Niilon pois trailerista, saatiin tervehdykseksi uteliaan kuuloinen hörähdys Mikin tarhalta päin. Niilo vastasi kimeällä hirnahduksella taluttaessani sitä naureskellen talliin. Olin jo laittanut Niilolle kaiken valmiiksi - oman karsinan kaikkine mukavuuksineen, oman tarhan Mikin vierestä, omat varustehyllyt ja koukut varustehuoneeseen ja tietysti, mikä tärkeintä, iki-oman nimikyltin karsinan oveen: "Tässä karsinassa asustaa Viehättävän Unihalvaus eli Niilo"

takaisin ylös