Runotyttö

Virtuaalihevonen - a SIM-game horse


© Ram, kiitos!

Virallinen Nimi Runotyttö Rekisterinumero VH11-018-
Syntymäaika 20.08.2011 (ikääntyminen) Kasvattaja PS., Dimmanby Gård   
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Tamma
Väritys ja merkit m, ti, kpku, vtj rv Säkäkorkeus 152cm
Painotuslaji Kouluratsastus Koulutustaso ko: Vaativa B, re: 80cm

Täyttää 4 vuotta 20.12.2011
Voit lukea Nopan päiväkirjaa täältä!

Sukutiedot   -   Jalostusinfo   -   Kilpailukalenteri

Luonnekuvaus

Kun rämäpäinen keppostelija ja hellittelyjä rakastava vauhtiveikko yhdistetään, ei lopputulos voi olla mitään muuta kuin loistava päivänpiristäjä, jonka kanssa saa olla joka hetki varuillaan kepposten kannalta. Ilkeä Noppanakin tunnettu Runotyttö ei tietenkään ole, vaan keksii tylsistyessään pieniä temppuja hoitajalleen yksinkertaisesti vain viihdyttääkseen itseään. Oppiessasi tuntemaan Nopan yleisimmät pikkujekut, opit varmasti samalla välttämään yleisimpiä tylsistymistilanteita ja ennältäehkäisemään keppostelua.

Pienestä pitäen ihmiseen ja sen kosketukseen totutettu Noppa on helppo hoitaa ja käsitellä kaikin puolin. Kiinnittäminen on silti suositeltavaa, oli se sitten käytävälle vain toiselta puolelta tai molemmin puolin, sillä tammalla on ikävä tapa häärätä hoitajan perässä hyörien ja pyörien yrittäessään kokoajan nähdä mitä ihminen sen ympärillä tekee. Kaviot on helppo puhdistaa, kunhan Noppa itse sattuu sille tuulelle. Tylsempinä päivinä saattaa Noppa panna jonkin verran vastaan hoitajan koittaessa saada kaviota ylös, mutta muutaman päättäväisen vuohiskarvoista nykäisemisen jälkeen nostaa tamma kuitenkin kavionsa maasta. Varustaminen on helppo nakki kunhan muistat pitää Nopan kiinnitettynä. Satulan ja suitset nähdessään tamma nimittäin saa vipinää kinttuihinsa ja olisi jo matkalla tallin ovesta ulos jos vain pystyisi. Steppailu ei juurikaan siitä laannu ennen kentälle pääsyä, eikä yleensä edes sielläkään.

Ratsuna Noppa on nöyrä ja kuuliainen, kunhan selkään nousee päättäväinen ratsastaja joka kykenee pitämään tamman aisoissa. Noppa koettelee ratsastajaansa jo heti selkään noustessa, jolloin on hyvä olla tiukka ote ohjista, tai vaihtoehtoisesti vapaaehtoinen kiinnipitäjä, jokei ei ole turhan herkkä varpaistaan. Päättäväisin ottein saat alkuun steppailevasta höyrypäästä oikein loistavan kouluratsun, joka mielellään tekee mitä käsketään. Nopalla on kauniit askellajit, joista jokaisesta löytyy vaiheet pikakiidosta löntystelyyn - ratsastaja saa itse omin avuin päättää mille vaihteelle ratsunsa asettaa. Ratsastettaessa kannattaa pitää tamma kokoajan valppaana ja treenata paljon askellajista hitaampaan siirtymistä, sillä jäädessään kiitovaihteelle, on Noppaa hyvin vaikea saada hidastamaan. Käynnistä raviin ja ravista laukkaan neidillä kyllä riittää aina osaamista siirtyä, vaikka välillä sitä saakin hieman muistuttaa löysäilyn päätteeksi, että nyt pitäisi taas skarpata. Esteillä Noppa ei pärjää lainkaan. Tamman jalat tuntuvat sotkeutuvan matalimpiinkin maapuomeihin alta aikayksikön, oli askellaji sitten mikä tahansa. Hyvinä päivinä saattaa pienet hypyt tietysti aina piristää treeniä, mutta tällöinkin on hyvä lopettaa ensimäisiin onnistuneisiin hyppyihin.

Kilpailutilanteessa Noppa loistaa aina. Tamma on uskomatoman rauhallinen kovassakin hälinässä, eikä jaksa kiinnittää huomiota ympärillä olevaan. Keskittyminen suoritukseen on aina satakymmenenprosenttista, eikä tarvitse ihmetellä ku seuraavaksi komeillaan kärkikolmikossa!

takaisin ylös

Sukutiedot

i. VIR MVA Ch Pyyhältäjä KTK-I
trt suomenhevonen, 157cm
kouluratsastuspainotteinen tasolla Vaativa B
40 KRJ sijoitusta
ii. Iltahämärä
tprt sh 156cm EVM
iii. Pienoismaailma
rt sh 159cm EVM
iie. Tiuku
tprt sh 165cm EVM
ie. Sydänjuuri
prt sh 163cm EVM
iei. Torreliini
rt sh 167cm EVM
iee. Miranna
rn sph 157cm EVM
e. VIR MVA Ch Haavetyttö KTK-II
m suomenhevonen 156cm
kouluratsastuspainotteinen tasolla Vaativa B
50 KRJ sijoitusta
ei. Kulkuri
m sh 162cm EVM
eii. Omasankari
rt sh 166cm EVM
eie. Reppana
m sh 163cm EVM
ee. Turjake
rt sh 153cm EVM
eei. Turhamaisuus
trt sh 163cm EVM
eee. Pella
prt sh 149cm EVM


i.

ii.

iii.

iie.

ie.

iei.

iee.

e.

ei.

eii.

eie.

ee.

eei.

eee.

takaisin ylös

Jalostusinfo

Runotyttö astutetaan yksipolvisilla menestyneillä suomen(pien)hevosoreilla. Tamma varsoo keskimäärin kerran kolmessa vuodessa (1 URL a = 3 IRL kk), elämänsä aikana korkeintaan kuusi varsaa. Mikäli tahdot Nopasta varsan ja tiedossa sille sopiva orii, älä epäröi ottaa yhteyttä sähköpostitse tamman omistajaan!

Syntynyt Sukupuoli Nimi (saavutukset) Rek-nro Isä
30.01.2012 Tamma Neelan Runohiiri ei rek. Kaarnan Mikkihiiri

takaisin ylös

Kilpailukalenteri

Kilpailustatistiikka (laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Kouluratsastus: 0: 0 - 0 - 0
Valjakkoajo: 0: 0 - 0 - 0
Näyttelyt: 0x MVA-SERT, 0x irtoSERT


Näyttelymenestys
Palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä 00.00.2012
00.00.2011 Paikka, SERT (LKV), Päätuomari


Kantakirjaustilaisuus 00.00.2000
0 + 0 + 0 + 0 = p = KTK 0
Lausunnot


KRJ - kouluratsastuskilpailut
21.08.2009 Paikka, Helppo B 0/30


VVJ - valjakkoajokilpailut
00.00.2011 Paikka, Vaativa valjakko 0/30


takaisin ylös

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

    20.08.2011 - Päiväkirjamerkintä

takaisin ylös