VIR MVA Ch

Perustiedot Sukutaulu ja jälkeläiset Kilpailukalenteri PäiväkirjaVirallinen nimi: Florrie Dawn Rekisterinumero: VH11-024-0000
Syntymäaika: s. 24.12.2009 (4v 24.04.2010)
Rotu: Welsh mountain (sektio A) Kasvattaja: Paraatiponit
Sukupuoli: Tamma Omistaja: VRL-05706
Väri ja säkä: rautiaankimo, 118cm Kotitalli: Etsitään!

 

"Valmistautukaa tervehtimään kansakunnan upeinta prinsessaa, sillä nyt lavalle astuu upeaakin upeampi Florrie Dawn!" Nämä sanat voisi hyvin olla kuultavissa jos Florrie Dawn todella olisi arvonsa tunteva prinsessa, sillä tämä pieni kimo welshponi osaa todella käyttäytyä aatelisesti, jos sille tuulelle sattuu. Kurakelillä on aivan turha kuvitellakkaan että neiti astuisi tallin ulko-ovesta askeltakaan pidemmälle, mutta sitten taas upeilla ilmoilla on kiva temmeltää laitumella heppakavereiden kanssa. Neiti viihtyy seurassa kuin seurassa ja kulkeekin suurimman osan päivästä korvat hörössä odottaen seuraavaa rapsutustuokiota. Hellyydenosoitukset on parasta, ainakin niin näyttäisi neiti ajattelevan. Kimo tamma on oikea pikkulasten suosikki, tietysti osittain hienon satumaisen valkoisen karvapeitteen ansiosta, mutta myös siksi että se todella osaa käyttäytyä niiden seurassa. Florrie ei vähää välitä vaikka lapset repii milloin mistäkin jouhesta ja antaa lasten rauhassa häärätä ympärillä harjojen ja muiden outojen kapistusten kanssa (kerran jopa naapurin pikku Jimi tuli ajamaan pikkuautorallia Florrien jalkojen ympäri, lopputulos olikin sitten se että sininen auto päihitti punaisen auton oikean takajalan ohittavassa kulmassa). Tietysti, niinkuin kaikilla poneilla, tälläkin neidillä löytyy niitä ponimaisempia päiviä, jolloin on parempi pysyä kokoajan varpaillaan, jotta ehtii ennaltaehkäisemään tamman seuraavat kommervenkit.

Harjaaminen ja hoivaaminen hoituu helpolla, pitäähän sitä prinsessan puhtaana pysyä. Ainoat kriteerit kilttinä olemiseen liittyy kuitenkin harjaajaan ja hoitomuotoon. Suurimmaksi osaksi Florrie pysyy rauhallisena jos minä pysyn lähettyvillä, kun sitä hoidetaan, mutta kunhan sen luottamuksen on voittanut, käyttäytyy se varmasti hyvin kenen tahansa mukavan heppatytön kanssa. Aivan joka paikkaan neiti ei kuitenkaan anna harjalla koskea, vaan esimerkiksi mahan alta harjatessa olisi suositeltavaa käyttää pehmeää harjaa, ainakin aluksi, kunnes tamma on taas siltä kerralta tottunut mahan alta kutitteluun. Rauhallisin ja varmoin liikkein saa neidin kuitenkin hoidettua kevyesti päästä varpaisiin. Vaikka tämä neiti pysyykin oikein nätisti paikoillaan harjauksen ajan, olisi suositevtavaa kuitenkin pitää tamma reippaasti kiinni riimunarusta kun alkaa kavioita nostelemaan. Ei sillä että Florrie tahtoisi kenellekkään pahaa tehdä, tamma ei vain oikein tajua sitä jalkojen nostelun ideaa ja lähtee yleensä kävelemään omia teitään kun hoitaja on reippaasti putsaamassa kavioita. Varustaminen hoituu silmänräpäyksessä, aivan kuin neiti itse pukisi varusteet päälleen. Kuolaimet sujahtaa suuhun silmänräpäyksessä ja satulakin saadaan kevyesti selkään, kunhan ei tule turhia yllätyksiä. Laitumelta haettaessa tamma ravaa usein samantien potille ja antaa kiinni helposti. Välillä laitumella olo on kuitenkin aivan liian ihanaa ja silloin saat itse käydä hakemassa jääräpään vihreimmästä kohdasta. Kun matka vihdoin taittuu kohti tallia, kävelee Florrie oikein reippaasti vierellä ja pysyy kutakuinkin rauhallisena. Ruoka-aikloina on tälläkin neidillä tietysti kiire ruokakupille, mutta tällöin tamma vain saattaa lisätä hieman vauhtia, eikä sen kummemmin ryntäile suinpäin minnekkään.

Florrie on ilmiselvästi perinyt äidiltään kouluratsastukseen tarvittavat liikkeet, sillä neiti liitää sulavasti missä tahansa askellajissa. Upeiden liikkeiden lisäksi tämä tamma toimii ratsastajansa alla kuin ajatuksen voimalla, eikä suuria apuja tarvitse todellakaan käyttää. Ohjat kerätessä neiti hakeutuu usein itse kuolaimelle ja liikkeistä tulee tahdikkaammat. Vauhdikkaampinakin päivinä ei huonommallakaan ratsastajalla ole mitään ongelmia pysyä Florrien selässä, sillä askellajit pysyvät pehmeinä jopa neidin innostuessa hieman liikaakin. Käännökset sujuu helposti pelkillä painoavuilla ja tempokin lisääntyy kuin nappia painamalla. Isältä on ilmiselvästi periytynyt tälle tammalle vauhti ja esteiden ylittämisen lahja. Tamma innostuu helposti nähdessään jonkun pystyttämässä estettä. Tähän mennessä ei ole vielä tullut eteen ainoatakaan estettä, mitä tämä neiti ei ylittäisi, vaan mitä erikoisempi este, sitä mieluisammin Florrie on ylittämässä sen. Kentällä ratsastettaessa Florrie kuuntelee herkemmin häiritseviä ääniä ja saattaa sillointällöin säikkyä hieman olemattomiakin mörköjä. Tamman saa kuitenkin helposti rauhoittumaan pysymällä itse rauhallisena. Kaikista mieluiten tamma tahtoisi revitellä kentälle päästessään, mutta osaa liikkua siellä aivan yhtä nätisti kuin maneesissakin.

Kisatilanteessa tamma usein hermoilee ja saattaa välillä saada pieniä pakokauhukohtauksia. Itse kilparadalla hoituu asiat aivan täydellisesti eikä siellä ole mitään ongelmaa, mutta heti radalta poistuttaessa tämä neiti vääntää hermoiluvaiheen päälle ja alkaa temppuilemaan. Suurimmaksi osaksi näistä tilanteista päästää vain yksinkertaisesti pitämällä tamma kuljetusautossa lämmittelyvaiheeseen asti, sillä kun Florrie saa rauhallisen ja varman ratsastajan selkäänsä pystyy tamma itsekin rauhoittumaan ja hoitamaan pyydettävän homman kotiin.

Kaiken sivuilla olevan materiaalin © Daivive 2011-2013 ellei toisin mainita! background © Subtle Patterns, thank you!
Virtuaalihevonen // SIM-Game Horse // Internethäst