perustiedot sukutiedot kuvagalleria kilpailut päiväkirja
Elysia 'If

Perustiedot

virtuaalihevonen
Elysia 'If

VH12-000-0000
holsteiner, tamma
syntynyt 30.05.2012 / 4 vuotta 30.01.2012
167cm, tummanruunikko

kouluratsastuspainotteinen
ko: GP, re: 80cm, me: 60cm
  ›› 00 sijoitusta

omistaja: VRL-05706, ota yhteyttä
kasvattaja: misery., Infinity
kotitalli: Etsitään

Ulkoasupohjan © Melina, koodaus ja tekstit © daivive.net
hevosen kuvien © kasvattaja, kiitos!

Luonnekuvaus

Elysia 'If on luonteeltaan luokiteltava tyypilliseksi tammaksi. Arjesta löytyy niin hyviä kuin huonojakin päiviä, mutta kaikkien onneksi Elli on huonoinakin päivinä vain hieman kärttyisä, eikä niinkään ilkeä. Yhteistyöhalua löytyy, vaikka neiti ei välttämättä olekaan ihan pienimpien ja aloittelevien hevoshullujen ihanneratsu.

Koska karsina on Ellin oma linnake, on neiti luonnollisesti ärtynyt kun sinne tunkeudutaan. Luimiminen ja irvistely kääntyy kuitenkin usein uteliaisuudeksi, kun vierailija ei peräännykkään vilahtavien hampaiden tieltä. Elli on hyvä kiinnittää narulla hoitotuokion ajaksi, vaikka tamma hoidettaisiinkin karsinassa. Eihän Elli kunnon tamma olisikaan, ellei arastelisi harjattaessa mahan alta ja jalkoihin koskettaessa. Muutaman kerran on haavoja paikkailtu tamman suutuspäissään näykkästyä pahaa varomatonta harjailijaa, joka epäonnekseen ei tiennyt neidin herkkyydestä tiettyjen alueiden kohdalla. Pehmeällä harjalla harjattaessa Elli rentoutuu myös mahaa käsiteltäessä, eikä jalkojenkaan tarkistaminen oikein ottein ole niin hankalaa. Neiti tykkää myös varoa päätään, joka on harvinaisen hankala puhdistettava silloin kun se hipoo kattoa. Varustaminen on vaaratonta, mutta rasittavaa. Heti satulan nähdessään muuttuu Ellin ilme lempeästä ärtyneeksi. Tamma yrittää blokata satulaa tuovan kaksijalkaisen parhaansa mukaan pääsemästä asemiin satulointia varten. Onneksi Elli ei ole potkivaa sorttia, vaikka välillä uhitteleekin polkemalla jalallaan. Satulointi kannattaa tehdä hyvän ajan ja kärsivällisyyden kanssa, jotta sekä hevosen että varustajan hermoja säästeltäisiin. Suitsiminen ei yleensä ole sen kummoisempi suoritus, mutta huonoimpina päivinä kun tamma on päättänyt ettei tämän päähän kosketa, odottaa se suitsia nenä pystyssä. Jonkin ajan suosittelujen kuluttua laskee Elli usein kuitenkin päänsä vastahakoisesti suitsittavaksi.

Ratsastettaessa Elli on kaikkien yllätykseksi eteenpäinpyrkivä ja yhteistyöhaluinen, eikä tamma kiukuttele kun vasta kuraiselle kentälle joutuessaan. Suustaan Elli on erittäin herkkä, eikä siedä lainkaan ylimääräistä roikkumista. Moni onkin saanut suudella maneesin pohjaa raivoisasti neidin protestoidessa liian kovaa kättä vastaan. Kevyellä tuntumalla Elli kuitenkin kulkee hyvin ja kuuntelee ratsastajaansa mielellään. Myös kevyet pohje- ja painoavut ovat tamman kanssa valttia, se kun reagoi pieninpäänkin asentomuutokseen. Ellin askellajit ovat kevyitä ja matkaavoittavia. Siirtymiset hoituu lähes huomaamattomasti ja kouluratsastus onkin Ellille hyvin rakas laji. Tamma taipuu mielellään jos jonkinmoiselle piruetille ja jaksaa keskittyä työstämään yhtä ja samaa liikettä vaikka tuntikausia. Kun tamman oppii tuntemaan ja käyttämään apujaan oikein, on kaikinpuolin onnistunut treenikerta varmasti taattu!

Vaikka Elli onkin loistava ratsastettava sileällä, ei se toimi läheskään niin hyvin esteillä. Tammalta kun ei löydy vauhtia eikä pomppua sen vertaa, että kilparadoille olisi mitään asiaa. Kotikentällä muutamat yksitäiset matalat hypyt virkistykseksi sujuu vielä hyvin, ja ajoittain Elli innostuu myös kaasuttelemaan. Hyppytekniikka on tammalla suhteellisen hyvä, kunhan se muistaa nostaa niitä jalkojaan.

Kilpailutilanteessa Elli ei juurikaan muutu kotioloihin verraten. Toki uudet paikat ja hajut saavat tamman valppaammaksi ja usein verryttelyssä saa vielä muistuttaa Elliä keskittymään siihen ratasuoritukseen ympärillä pyörivien vieraiden hevosten sijasta.