etusivu      ~      oritarjonta      ~      astutus info

Ahomaan Kuutti

Virallinen nimi Ahomaan Kuutti Rekisterinumero -
Syntymäaika 29.07.2012 (ikääntyminen) Kasvattaja Ulla Ahomaa   
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Orii
Väritys ja merkit prt, lkk llsi ahv, mej tkvsk & vko, mtj psk & vko Säkäkorkeus 152cm
Painotuslaji Yleisratsastus Koulutustaso ko: Vaativa B, re: 100cm
Omistaja ja kotitalli Cery (VRL-02116), Suomenhevostalli Helmi Saavutukset -

   

Kuutti oli jo Helmeen muuttaessaan oikea sylivauva. Vielä kun ostajana toimi tallin toinen omistaja, Cery, joka ei ollut aikoihin edes miettinyt uuden suomenhevosen hankkimista. Niin, Kuutti todellakin on myös saanut sitä syliä ja uskomattoman paljon huomiota osakseen. Välillä jännittää mitä tästä orista oikein tulee kun se hemmotellaan pilalle. Ei kai auta muu kuin alkaa kohtelemaan Kuuttia kuin aikuista miestä. Tämä ori rakastaa ihmisiä, läheisyyttä, katseita ja huomiota. Ja niitä on myös helppo antaa juurikin siksi, että Kuutti on hyvin sosiaalinen ja tietyllä tapaa varovainen.

Tiettyä nuoruudenhöperyyttä Kuutista silti löytyy. Hoitotilanteissa se on muuten nätisti, mutta kuten useimmilla nuorilla hevosilla, myös Kuutilla käy nopeasti aika pitkäksi. Kyytiä saavat niin harjat kuin riimunnarut, toisinaan myös hoitaja on helposti kumossa kun Kuutti haluaisi ottaa hieman ottelua. Kuutti ei kuitenkaan ole ilkeä eikä halua satuttaa sille rakkaita ihmisiä, mutta sillä on voimaa jota se ei itse tajua. Kuutilla on siis paha tapa töniä päällää leikkisästi, mikä kuitenkin usein johtaa hoitajan hermostumiseen ja tilanteen turhautumiseen. Tietynlaista varovaisuutta siis tarvitaan ja ennenkaikkea ymmärtäväisyyttä.

Ratsuna Kuutti on oikea energiapommi. Sillä on nopea käynti mikä toisinaan yltyy ravin ja käynnin miksaukseksi, mikä ei näytä hyvältä ja vielä vähemmän tuntuu. Kun Kuutin saa hyvin alleen ja nöyräksi, siltä löytyy myös ne mukavat askellajit. Ori on todella herkkä ohjalle ja pohkeelle ja tässä tapauksessa onkin parempi liian löysä ohja tai pohje kuin liian tiukka. Kuutin orimaiset puolet tulevat usein esiin ratsastaessa; se kuumuu nopeasti, varsinkin esteillä. Kuutti korskahtelee suorastaan uhkaavasti, viuhtoo häntää ja päätään vaikka harvoin ratsastajaa tiputtaakaan - ainakaan sellaista joka osaa pitää kunnolla kiinni.

Sukutiedot

i. Antero Vipunen
m suomenhevonen, 150cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Risto Reipas iii. Riipeli
iie. Ramamarja
ie. Ullanlinna iei. Ukko-Pekka
iee. Hellyvi
e. Tuonen Tytti
prt suomenhevonen 154cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Peukaloinen eii. Ei Niin Pieni
eie. Kymmel
ee. Karmalan Maija eei. Onnekas
eee. Karmalan Misu

Jalostusinfo

Kuutti on tarjolla jalostukseen suvuttomille suomen(pien)hevostammoille. Toivottavaa olisi, että tamma kilpailisi edes satunnaisesti. Poikkeuksia voidaan suvun pituuden ja tamman painotuslajin suhteen tehdä, joten älä epäröi kysyä astutusta, mikäli Kuutti täyttää toiveesi jalostusoriina. Orii astuu elämänsä aikana rajattomasti tammoja, riippuen kysynnästä. Mikäli olet kiinnostunut varaamaan itsellesi astutuksen, ota yhteyttä sähköpostitse oriin omistajaan!

Tulevat astutukset

Syntyneet varsat

Syntynyt Sukupuoli Nimi (saavutukset) Rek-nro Emä
- - - -

Kilpailukalenteri

Kilpailustatistiikka (laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Kouluratsastus: 1: - 1 - 0 - 0
Esteratsastus: 6: 2 - 2 - 0
Kenttäratsastus: 3: 3 - 0 - 0
Näyttelyt: 1x irtoSERT


Näyttelymenestys
Palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä 00.00.2012
00.00.2011 Järjestäjä, SERT (LKV/BIS), pt. Tuomari T


Kantakirjaustilaisuus 00.00.2012
0 + 0 + 0 + 0 = 0p = KTK 0
LausunnotKRJ - kouluratsastuskilpailut
05.11.2012 Hurmeen kisakeskus vaativa B, 1/50


ERJ - esteratsastuskilpailut
10.10.2012 Yeneva 100 cm, 1/40
13.10.2012 Yeneva 100 cm, 5/40
10.10.2012 Yeneva 100 cm, 1/40
13.10.2012 Yeneva 100 cm, 6/40
14.10.2012 Yeneva 100 cm, 2/40
16.10.2012 Yeneva 100 cm, 2/40

KERJ - kenttäratsastuskilpailut
29.09.2012 Suprant CCI/CIC3, 1/23
30.09.2012 Suprant CCI/CIC3, 1/23
03.10.2012 Suprant CCI/CIC3, 1/23

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Kun saavuin maneesiin, ratsukko oli jo verryttelemässä. Hetken katselin ratsukon verryttelyä ja huomasin Ceryn tekevän hiki hatussa töitä mustan orin kanssa, Kuutilla tuntui olevan energiaa vaikka muille jakaa. Rakensin ratsukolle pienen radan, joka koostui kahden esteen sarjasta, parista pystyesteestä ja okserista. Ensimmäisellä kerralla Kuutilla oli aivan liikaa vauhtia ja pari puomia tuli kolisten alas. Ratsukko sai ottaa radan jälkeen pari kierrosta vauhdikasta laukkaa ylimääräisen energian purkamiseksi, jonka jälkeen Cery saikin koottua orin hyvin hallintaansa. Ratsukko ylitti radan muutamaankin otteeseen ja meno näytti oikein hyvältä, Kuutti rauhottui kummasti ja keskittyi rataan ja musta ori omasi oikein mainion hyppytyylin ja oli yllättävän ketterä. Hienoa!

Lisää sijoituksia sivuille! Ori on menestynyt joka lajissa, niin esteillä, koulussa kuin kenttäratsastuksessakin. Tällä hetkellä jännitämme myös NJ-näyttelyitä, joissa Kuutti jakaa LKV1-sijaa. Lopulliset tulokset voivat kuitenkin olla mitä tahansa, joten vielä ei hurrata. Silti luokkavoittajan sija on sinänsä jo saavutus! Kuutti kilpailee edelleen ahkerasti, enimmäkseen ERJ:n ja KRJ:n alaisissa kisoissa, mutta satunnaisesti myös kenttäratsastuksessa.

Vaikka Kuutin ensimmäiset päivät Helmessä ehkä olivatkin vaikeita, se oli nopeasti kuin olisi aina tällä tallilla asunutkin. Se edesauttoi kovaa treenaamista minkä satoa ollaan nyt saatu korjata. Lyhyessä ajassa Kuutti on kerännyt kouluratsastuksesta sijoituksia vaativa B- tasolta. Kuudesta sijoituksesta peräti neljä ovat 1-2 sijoilta, hyvä meidän Kuutti! Toivottavasti oria kohtaa samanlainen menestys muissakin lajeissa.

Tänään oli suuri päivä koko Helmen porukalle kun uusi ori muutti talliin. Kuutti otti vieraan paikan hieman raskaasti, onhan se vielä nuori ja sopeutuminen tämmöisiin asioihin vielä aika heikolla pohjalla. Aamupäivä oli yhtä ravaamista ja hirnumista, mutta vanhemmat orit saivat Kuuttiin hieman luottamusta ja ori rauhoittui iltaa kohden aivan toiseksi hevoseksi. Kuutti saa nyt huomisen tutustua talliin, hevoskavereihin ja tarkoitus olisi maastakäsin hieman kierrellä tallipihaa ja lähimmät maastopolut. Ratsaille noustaan silti mahdollisimman pian, ettei hyvin alkanut treenaus valu hukkaan! Vielä syksyn puolella Kuutin kanssa tullaan osallistumaan myös ensimmäisiin kisoihin. On se vaan komea, kattokaa ny!

Virtuaalihevonen / A sim-game horse
webdesign © daivive.net, background photo © Ramz
Horses photos © hold mouse on photo