etusivu      ~      oritarjonta      ~      astutus info

Koivukujan Autuas

Virallinen nimi Koivukujan Autuas Rekisterinumero VH11-018-
Syntymäaika 01.06.2011 (ikääntyminen) Kasvattaja Koivukujan Suomenhevoset   
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Ori
Väritys ja merkit tprn, mhrs, ohut tipt, kpku, mtj vsk ja vkot Säkäkorkeus 155cm
Painotuslaji Kouluratsastus Koulutustaso ko: Vaativa B, re: 100cm
Omistaja ja kotitalli Cery (VRL-02116) & Daivive (VRL-05706), Suomenhevostalli Helmi Saavutukset KTK-III

   

Autuas on osannut jo nuorena käyttäytyä esimerkillisesti, eikä käytöstavat ole iän myötä ainakaan huonontuneet. Oriin muuttaessa meille kolmivuotiaana, käyttäytyi se jo kuin vanha konkari - ei jännittänyt eikä temppuillut lainkaan, vaikka ympäristö oli täysin vieras. Alkuun tuli useaan otteeseen mietittyä, että nyt tässä on pakko olla jokin koira haudattuna, mutta onneksi ei. Osaahan Autuaskin toki mielipiteensä osoittaa, mutta tekee sen usein hillitysti, hieman murjottaen.

Oria voi hyvin käsitellä myös vähemmän kokeneet hevostelijat sen antaessa harjata itseään vaikka kaviokoukulla. Aatu tykkää olla hoidettavana, eikä se onneksi ole millään tavoin kaavoihin kangistunut - sen voi hyvin satuloida kiireessä väärältä puolelta ja putsata kaviot aloittamalla vasemmasta takajalasta, vaikka normaalisti aloitettaisiin oikeasta etujalasta. Hoitohetket ovat siis tämän herran kanssa kerrassaan naurettavan helppoja. Aatu on helppo varustaa, mutta monesti innostuu hieman liikaakin kun kuulee varusteiden kilinän. Herra touhotoope olisi heti jo menossa, joten jonkin sortin siedätyshoito saattaisi tässä tapauksessa olla tarpeen.. Solkien kilinä ei aina tarkoita hurjaa menoa!

Ratsastettaessa Aatu on kovasuinen ja sitä menevämpää sorttia. Se usein puskee ratsastajan pidätteitä vastaan ja tykkää tehdä juuri siten, miten itsestä tuntuu parhaalta. Tämän takia Aatu ei olekaan ihan joka miehen ratsu, vaan vaatii vahvan ratsastajan joka jaksaa pistää herralle vastaan. Kun pääset yhteisymmärrykseen oriin kanssa, toimii se kuitenkin jopa ihan kiitettävästi. Tutun ratsastajan kanssa Aatu onkin usein rennompi ja huomattavasti rauhallisempi kuin vieraamman ratsastajan alla. Avainsanoja oriin kanssa treenatessa ovat järkkymätön tahto, taito ja auktoriteetti - jos nämä puuttuvat, voit yhtä hyvin olla nousematta selkään lainkaan. Liikkeet Aatulla on selkeästi hallussa. Joskus se tykkää hieman esiintyä nostelemalla jalkojaan niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin tarpeettoman korkealle, aivan kuin sillä olisi jokin tanssi meneillään. Monen vuoden treenien jälkeen Aatun kanssa suoriudutaankin jo ihan kivasti koulukilpailuissa! Esteillä Aatu on aina ollut tasaisen varma. Hyppytekniikka on moitteeton, alastulot pehmeitä ja lähestymiset aina täydellisiä. Ainoa miinuspuoli tässä on herran vauhti. Usein vauhtia onkin sen verran, ettei pouolta metriä korkeammat esteet ylity ilman pudotuksia.

Sukutiedot

i. Fiktion Hurrikaani
trt suomenpienhevonen, 144cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ii. Keijun Kuje
VIR MVA Ch, KTK-I, KRL-I
iii. Magnolian Kulta
VIR MVA Ch, KTK-I
iie. Magnolian Juku
KTK-III
ie. Koistilan Helmi
SV-I, YLA3
iei. Kauhukakara
VIR MVA Ch, KTK-II
iee. Ellenin Hyasintti
KTK-II, KRJ-II
e. Viehättävän Kimara
vprn suomenhevonen 156cm
Ch, KTK-II
ei. Kullervo KIR
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2, SUP-V, KRJ-II
eii. Vanamon Syntilintu
eie. Kirveltäjän Neilikka
ee. Fiktion Pipa
VIR MVA Ch, KTK-II
eei. Ryysyrannan Dareios
SLA-II, vs 99 850ve
eee. Pipariina KAT
Ch

Jalostusinfo

Autuas on tarjolla jalostukseen suvuttomille suomen(pien)hevostammoille. Toivottavaa olisi, että tamma kilpailisi edes satunnaisesti. Poikkeuksia voidaan suvun pituuden ja tamman painotuslajin suhteen tehdä, joten älä epäröi kysyä astutusta, mikäli Autuas täyttää toiveesi jalostusoriina. Orii astuu elämänsä aikana rajattomasti tammoja, riippuen kysynnästä. Mikäli olet kiinnostunut varaamaan itsellesi astutuksen, ota yhteyttä sähköpostitse!

Astutusinfo (hinnastot, tulevat astutukset ym.)

Syntynyt Sukupuoli Nimi (saavutukset) Rek-nro Emä
00.00.2011 sukupuoli Varsan Nimi ei rek. Emän Nimi

Kilpailukalenteri

Kilpailustatistiikka (laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Kouluratsastus: 0: 0 - 0 - 0
Esteratsastus: 0: 0 - 0 - 0
Näyttelyt: 0x irtoSERT

NJ näyttelytKantakirjaus
Palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä 00.00.2012
00.00.2011 Järjestäjä, SERT (LKV/BIS), pt. Tuomari T

Kantakirjaustilaisuus 15.11.2012
17 + 16 + 17 + 17 = 67p = KTK III
- Alakaulaa, vennohko selkä, pitkä runko, jalka-asennoissa sanomista. - Hyvät tyypit, melko pitkä runko, pitkä säkä, alas runkoon kiinnittynyt aavistuksen alakaulainen kaula, vennot vuohiset

Palkinnon uusiminen 05.05.2013 (uusilla kuvilla)
17 + 17 + 17 + 17 = 68p = KTK III
- Hyvänpuoleiset tyypit, pyöreä pitkähkö runko, painunut selkä, lyhyehkö kaula, jyrkkä lautanen, pitkät pystyt ej vuohiset.


KRJ - kouluratsastuskilpailut
01.   00.00.2011 Järjestäjä, Vaativa B, 0/00

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Kuten yleensä, Aatu lähti täyttä höyryä eteenpäin juurikaan välittämättä siitä mitä ratsastaja siltä pyysi. Lämmittelyn tavoite oli ratsastaa ori avuille ja vaikuttaa siihen istunnalla. Aatu sai ravata ja laukata ympyröillä ensin niin lujaa ja niin pitkään kunnes ylimääräinen virta oli pois ja ori jaksoi kuunnella ratsastajaa. Kun Aatu kyllästyi päättömään juoksenteluun, Cery alkoi pyytää sen niskaa alas ja istunnalla ottaa myös takapäätä mukaan. Koska Aatu on kovasuinen, sillä on tapana olla myös hyvin etupainoinen. Ori oli kuitenkin hyvin herkällä tuulella ja liikkui hienossa muodossa kaartaen kaulan ja selän.

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Autuaksen kantakirjatulos lisättiin sivuille. Ori kantakirjattiin marraskuussa 67 pisteellä III-palkinnolle. Omistajat eivät ehkä huranneet tulokselle, mutta sekin on meille jotakin. Meidän silmissä Autuas on aina se komein (kymmenen muun orin ohella).

Virtuaalihevonen / A sim-game horse
webdesign © daivive.net, background photo © Ramz
Horses photos © hold mouse on photo