etusivu talliesittely connemaranponit newforestinponit kasvatus

Arkshill Lachlan

Rotu, sukupuoli: Connemaranponi, orii
Rekisterinumero: VH14-035-0177
Syntymäaika, ikä: 28.03.2014, 6-vuotias
Väri, säkäkorkeus: Ruunikonkimo, 145cm

Kasvattaja: Arkshill Stud, Irlanti
Omistaja: VRL-05706, Clovercutt Farm
Maahantuonut: audrey, kiitos!

Painotuslaji: Yleisratsastus
Koulutustaso: ko:Helppo A, re:100cm

Saavutukset: KTK-II

Arkshill Lachlan on virtuaalihevonen!

Toivoin saavani komean, maskuliinisen ja hieman jopa pöyheilevän orin. Olin nähnyt muutaman tarhassa napatun ravi- ja laukkakuvan, joissa tuleva jalostusorini liikkui kaula kaarella suurin askelin. Kaikki oritoiveeni kuitenkin lyhistyivät audreyn taluttaessa pienen, hintelän ja hyvin hyvin aran poniorin ulos kuljetusautosta. Se pälyili epäileväisenä ympärilleen ja hirnui sydäntäsärkevän korkealta, aivan kuin se olisi huutanut äitiä hakemaan. Katsoin epätoivoisena uusinta ostostani, enhän minä sitä enää voinut takaisin lähettää kun se oli jo pitkän matkan matkustanut. Sen siitä saa kun ostaa sikaa säkissä… Ei auta itku markkinoilla!

Vaikka alku Lachlanin kanssa olikin kivinen ja hyvin raskas, ollaan siitä tilanteesta tultu jo kauas. Saapuessaan ori ei ottanut ihmiseen mitään kontaktia, se oli sulkeutunut ja arka, eikä luottanut edes muihin poneihimme. Lähestyessäsi sitä, sen tarhaa tai karsinaa sait vastaasi vain korivaan luimistelevan, hampaat ojossa rynnivän ponin. Nyt on kuitenkin pelot voitettu; edelleen on karsinan ovella ensimmäisenä vastassa hyvin nyrpeän näköinen Lachlan, mutta enää sitä ei tarvitse pelätä.

Ratsukoulutettuhan ori ei ollut saapuessaan. Oli sillä satula ollut selässä, mutta siinä kaikki. Heitin heti seuraavana päivänä sille satulan selkään ja totuttelin sen juoksemaan se selässä. Liinassa ori väläytteli upeita lennokkaita askeliaan useampaan otteeseen ja tiesin että tästä kuoriutuisi vielä oiva ratsu, kunhan vain päästäisiin sinne asti. Nyt orilla on oltu jo selässä ja käyty jopa muutamassa kunnon kouluvalmennuskessakin. Lachlan työskentelee oikein mielellään ja on ratsuna todella rehellinen. Se hyppää myös hyvällä tekniikalla, mutta on varsinkin erikoisesteillä hieman epäileväinen ja vaatii ratsastajalta paljon tukea.

Sukutiedot

i. Clowood Owain
ei virtuaalimaailmassa
ii. Larkshill Patterson ei virtuaalimaailmassa iii. evm
iie. evm
ie. Barmouth Quincy ei virtuaalimaailmassa iei. evm
iee. evm
e. Clevedam Riona
ei virtuaalimaailmassa
ei. Mael Coluim ei virtuaalimaailmassa eii. evm
eie. evm
ee. Cairnmara Maelona ei virtuaalimaailmassa eei. evm
eee. evm

Näytä/piilota sukuselvitys

Jälkeläiset

Arkshill Lachlan ei ole tarjolla tallin ulkopuolisille tammoille.

CONN 15.11.2014 t. Clovercutt Cherrytop (e. Poniniemen Colleen)
CONN 04.10.2014 o. Clovercutt Steel Glaze (e. Aurora Mist)
CONN 20.09.2014 t. Clovercutt Lemonia (e. Morwoods Keavy)

Päiväkirja

Huhtikuu 2014
Matkaan oli kulunut useampi tunti ja olin ehtinyt järjestää kaiken valmiiksi Lachlania varten odotellessani kuorma-auton saapumista. En meinannut pysyä housuissani auttaessani laskemaan lastaussillan, että pääsisin näkemään uusimman hankintani. Audrey talutti orin alas lastaussiltaa pitkin ja ajattelin, että se oma orini varmasti tulee alas heti tämän toisen päästyä pois tieltä. Pieni koinsyömän näköinen poni kuitenkin pysähtyi taluttajansa kanssa tallipihallamme ja audrey käänsi sen minua kohti. "Tässä tämä nyt olisi" naine hymyili hieman varovaisesti. En ollut saada sanaa suustani. Missä se upea kimo lihaksikas ori oli, jonka olin kuvissa muutama viikko takaperin nähnyt? "Onhan se vähän heikossa kunnossa näin talven jäljiltä" Audrey jatkoi huomatessaan epäuskoisen ilmeeni. Kimo poni luimisteli ja steppaili epäluuloisena ystäväni vierellä. Se oli jotain aivan muuta kuin mitä olin kuvista uskonut saaneeni.

Talutimme ponin karsinaansa ja annoimme sen jäädä kaikessa rauhassa tutustumaan tallin uusiin hajuihin. Siirryimme itse tallin tupaan kahvittelemaan ja selvittämään viimeiset paperihommat. Sain kuulla, että poni oli vain seissyt pihatossa koko talven, eikä sillä oltu tehty mitään sen jälkeen kun se viime kesänä oli pikaisesti totutettu satulaan. Ilmeisesti entinen omistaja sairastui, eikä voinut enää tarjota orille sellaista koulutusta, mitä se olisi kaivannut. Pudistelin päätäni ja kävin läpi ponin paperit yhä uudelleen. Kyllä se sukutaulu sen verran vaikuttava oli, että päätin ponin piskuisesta ulkomuodosta välittämättä pistää nimen paperiin ja jättää sen meille. Nyt jännitetään mitä tuleman pitää!

Ulkoasun © daivive.net / otsikkokuvan © VRL-01811 / taustakuvan © Benson Kua (CC BY-SA 2.0) / muu materiaali © Clovercutt Farm ellei toisin mainita
virtuaalitalli