etusivu talliesittely connemaranponit newforestinponit kasvatus

Aidan Dawar

Rotu, sukupuoli: Connemaranponi, tamma
Rekisterinumero: VH12-035-0212
Syntymäaika, ikä: 22.07.2011, 9-vuotias
Väri, säkäkorkeus: Hallakonkimo, 145cm

Kasvattaja: Aida Connemaras, Suomi
Omistaja: VRL-05706, Clovercutt Farm

Painotuslaji: Yleisratsastus
Koulutustaso: ko:Helppo A, re:90cm

Saavutukset: KTK-III

Aidan Dawar on virtuaalihevonen!
Kuvan © Clovercutt Farm

Käydessäni ensimmäistä kertaa tutustumassa oli pikkuvarsa vasta muutaman viikon ikäinen ja edelleen kaunis hallakko. Tamma temmelsi emänsä vierellä minkä pitkiltä laihoilta jaloiltaan pystyssä pysyi. Seurasin haltioituneena pienen hoipertelua tämän juostessa tarhan halki paikasta toiseen aina löytäessään jotain uutta jännää tutkittavaa. Kasvattaja oli puhelimessa kuvaillut varsaa eloisaksi, reippaaksi ja uteliaaksi, eikä nämä sanat olisi voineet pitää enempää paikkaansa. Iän myötä Dawar sen kun rohkaistui ja vilkastui entisestään ja muuttaessaan meille oli neidin viilettäminen jo sen verran ADHD-lukemissa, etten enää ollut aivan varma ostoksestani.

Hoidettaessa Dawar osaa yleensä seistä ihan nätisti paikoillaan, mutta tuppaa tylsistymään helposti, jolloin se alkaa koettelemaan hoitajansa hermoja keksiessään jos jonkinmoista viihdykettä itselleen. Bravuureihin kuuluvat muun muassa narun solmun hamuilu ja avaamisyritykset, joissa neiti onnistuu kerta kerralta nopeammin ja helpommin. Huomaamattasi, saattaa Dawar yhtäkkiä suunnata tiensä kohti lähintä ulko-ovea, näppärästi selvitetty riimunnaru laahaten tamman perässä. Jos vekkuli näin pitkälle karkausaikeissaan pääsee, seuraa lähes poikkeuksetta muutaman minuutin kissa ja hiiri-leikki, ennen kuin saat tamman takaisin alkuperäiselle hoitopaikalle. Kaikki huolenpito ja huomio on kuitenkin Dawarille pelkkää plussaa, eikä neiti pistä pahakseen mistään, kunhan sen kanssa vain touhutaan.

Jo satulan nähdessään syttyy Dawarin silmiin kipinä ja olemus muuttuu heti entistä innokkaammaksi. Tamma koreilee, hörisee ja steppalee ympäriinsä pelkästä ajatuksesta, että kohta päästään treenaamaan. Saadessaan ratsastajan selkäänsä on Dawar aivan mieletön. Tamma hakeutuu nopeasti kuolaimelle ja tuntuu reagoivan jo pelkkään ajatukseen. Sen askeleet ovat kaukana ponimaisista, vaan muistuttavat lähinnä suuremman puoliverisen liitävää askellusta. Dawar on upea monitoimiponi, jolta luonnistuu niin koulutuuppaus kuin metrin korkuiset esteetkin.

Sukutiedot

i. Dance D'Amour
ruunikko connemara, 144cm
KTK-III, 57 KRJ sijoitusta

ii. Mayrane of Yeneva VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-II, YLA2 iii. Solross Amen VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2, ERJ-I
iie. Rentukan Shauna KTK-II, YLA3, ERJ-I
ie. Bittersweet wik iei. Ealdir Vis
iee. Saphira Bey ERJ-II, YLA2
e. Nefertari's Sonya
hallakonkimo connemara, 145cm
KTK-II
ei. El's Dalien Triwia Boy VIR MV Ch, ERJ-I, YLA1, KRJ-II eii. El' No Candy Trivia VIR MVA Ch, KTK-I
eie. Esmes Kiss
ee. CM Regina eei. Spillet Regwiem
eee. Grande Appax

Näytä/piilota sukuselvitys

Jälkeläiset

Aidan Dawar on käytössä connemaranponi- sekä ratsuponijalostukseen.

Näyttely- ja kilpailutulokset

Näytä kilpailutiedot Piilota kilpailutiedot

Näyttelymenestys

Kantakirjaus

III-palkittu 25.01.2015 järjestetyssä tilaisuudessa
(18 + 17 + 17 + 16 = 68p, KTK-III)

Ulkoasun © daivive.net / otsikkokuvan © VRL-01811 / taustakuvan © Benson Kua (CC BY-SA 2.0) / muu materiaali © Clovercutt Farm ellei toisin mainita
virtuaalitalli