etusivu talliesittely connemaranponit newforestinponit kasvatus

Aurora Mist

Rotu, sukupuoli: Connemaranponi, tamma
Rekisterinumero: VH12-035-0210
Syntymäaika, ikä: 30.04.2011, 14-vuotias
Väri, säkäkorkeus: Tummanruunivoikko, 142cm

Kasvattaja: A. Hundle, Iso-Britannia
Omistaja: VRL-05706, Clovercutt Farm
Maahantuonut: Cery.

Painotuslaji: Yleisratsastus
Koulutustaso: ko:Helppo A, re:70cm

Saavutukset: Champion

Poniniemen Colleen on virtuaalihevonen!
Kuvan © Clovercutt Farm

"Nyt! Poni! Pysy edes hetki paikoillasi!" raikaa pitkin tallikäytäviä avatessasi raollaan olleen ulko-oven astuaksesi sisään. Käytävällä steppailee tummanruunivoikko ponitamma, jonka riimunnarusta roikkuu lyhyehkö nainen naama tulipunaisena ja hiki virraten. "Aurora! Lopeta!" komentaa nainen ympäriinsä pyörivää ponia, joka ei ota käskyjä kuuleviin korviinsa. Seuraat tovin kaksikon taistelua enne kuin uskallat keskeyttää.

Vaikka ensivaikutelma Aurorasta onkin usein aivan mahdoton, ei tamma loppujen lopuksi ihan niin toivoton tapaus ole. Hoidettaessa voi tietysti hermot olla koetuksella tamman hyöriessä ympäriinsä, riimunnarun tai ketjujen vaikuttamatta sen menoon lainkaan - jos ei ympäri pääse niin steppaillaan sitten sivulta sivulle. Harjaaminen on steppailun takia oma taitolajinsa, mutta hoituu useimmiten silti melko sutjakkaasti. Varustettaessa tamma jatkaa samaa hyörimistään, mikä voi hankaloittaa satulan asettamista paikoilleen. Tässä vaiheessa muutama topakka komento saa usein tamman hämilleen ja pysöhtymään juuri sen verran, että satulan saa liu'utettua paikoilleen ja vyön ensimmäisiin reikiin. Suitsiessa Aurora tykkää ärsyttää ja kurkotella turvallaan kattoon. Kun tarpeeksi kovaa taistelet ja roikut riimussa, antaa tamma kuitenkin säälistä periksi ja nappasee kuolaimet kuin mitään ei olisi koskaan kiukutellutkaan.

Selkään päästessä jatkuu sama energisyys, mutta hömpöttely ja juksuttaminen jää onneksi sikseen. Aurora on ratsuna eteenpäinpyrkivä, osaava ja nöyrä ja oikein miellyttävä treenikaveri. Jarruja kannattaa välillä testailla, vaikka ne useimmiten löytyykin tarvittaessa suhteellisen helposti. Tamma on oikea moniosaaja, jolta luonnistuu niin hieman vaikeammat koulukiemurat kuin metrin korkuiset loikatkin ja se tekee mielellään. Aurora on täysin maastovarma, eikä siis säiky suurempiakaan autoja tienvartta tallustellessa.

Sukutiedot

i. Apple Boom
tummanruunikko connemara, 146cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Apple Jack ei virtuaalimaailmassa iii. Roldon's Jackapple evm
iie. Rosie Raisin evm
ie. Spitfire ei virtuaalimaailmassa iei. Firecracker evm
iee. Miss Marylee evm
e. Daisy May
ruunivoikko connemara, 144cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Owenstoonds Ace ei virtuaalimaailmassa eii. Owenstoonds King evm
eie. Maisie evm
ee. Wysteria ei virtuaalimaailmassa eei. Willard evm
eee. Hysteria evm

Jälkeläiset

Aurora Mist on käytössä connemaranponi- sekä ratsuponijalostukseen.

CONN 04.10.2014 ori Clovercutt Steel Glaze (isä Arkshill Lachlan)
CONN 01.01.2015 tamma Clovercutt Mistral (isä Castleblanc Polaris)

Näyttely- ja kilpailutulokset

Näytä kilpailutiedot Piilota kilpailutiedot

Näyttelymenestys

NJ --.--.---- Järjestäjä, SERT, pt. Tuomari

Kantakirjaus

---palkittu --.--.---- järjestetyssä tilaisuudessa
(-- + -- + -- + -- = --p)

Kilpailumenestys

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

KRJ-kilpailuissa tasolla ( op.)
ERJ-kilpailuissa tasolla ( op.)

Päiväkirja

18.11.2014 - Koulutuuppausta kaatosateessa...
Aurora on huonoilla keleillä aivan mahdoton! Tänään ihana päivämme oli siunattu todella kovalla tuulella ja satunnaisilla kaatosadekuuroilla. Hoitaminen ja liikuttaminen oli yhtä ärräpäiden sylkemistä ja naruissa roikkumista, kun Aurora olisi paljon mieluummin lähtenyt lentoon kuin seissyt aloillaan harjattavana. Tietysti ratsastettaessakin oli Aurorassa virtaa kuin pienessä kylässä. Se ei millään tahtonut hyväksyä tuntumaa, vaan taisteli vastaan minkä ehti. Ensin ei liikuttu eteen lainkaan, vaan peruuteltiin pitkin kentän aitoja ja hypittiin pystyyn ja sen jälkeen askellajina oli jokin mielenkiintoinen ravin ja käynnin sekoitus. Käyntiä oli siis aivan mahdoton edes vaatia. Ravissa Aurora toimi kuin unelma, se liikkui reippaasti eteen, polki hyvin takapäällään ja hyväksyi jopa tuntuman! Laukannostoissa saatiin pienet pierupukit nostoissa, mutta muuten tarjolla oli hieno, pyörivä laukka. Ylimääräistä energiaa Aurora pääsi purkamaan vielä pellolle, kun treenin lopuksi kevenneltiin laukassa Biancan ja erään talliapulaisen kanssa, jotka lopettelivat peltotreeniään samoihin aikoihin. Saa sitä mukavasti synkemmänkin päivän kulumaan, kun on energisiä ja itsepäisiä poneja hoidettavana!

Ulkoasun © daivive.net / otsikkokuvan © VRL-01811 / taustakuvan © Benson Kua (CC BY-SA 2.0) / muu materiaali © Clovercutt Farm ellei toisin mainita
virtuaalitalli