Painswick Varya

Rotu    Connemaranponi Sukupuoli    Tamma
Syntymäaika    27.01.2011 (4 vuotta 24.02.2011) Säkäkorkeus    140cm
Väri    Ruunikonkimo Rekisterinumero    VH04-035-
Painotus    Koulu- ja esteratsastus Koulutustaso    Vaativa B, 120cm
Omistaja    Painswick (VRL-05706) Kasvattaja    Painswick Ponies

   

Varya on rohkea, luottavainen ja reipas neiti, jonka kanssa kokemattomampikin ponityttö voi rauhassa puuhailla. Tamma on uskomattoman yhteistyöhaluinen ja ihmisrakas ja tekisikin aivan mitä vain ihminen siltä pyytäisi. Ongelmatilanteita tulee harvoin vastaan, eikä Varya osoita mieltään edes asioista, jotka eivät ole neidille niin mieluisia. Kaikenlainen toimiminen neidin kanssa on helppoa ja vaivatonta, aivan kuten Varyan emän Vanninkin kanssa. Korvat hörössä kohti uusia seikkailuita, sellainen se meidän Varya vaan on!

Hoidettaessa Varyaa tarvitsee harvoin karsinassa kiinnittää. Tamma nauttii hoitotuokiosta puoliksi ummistetuin silmin, eikä hievahdakaan ennen kuin hoitaja sen tökkii hereille. Jopa kisapaikalla tamman rauhallisuus hoidettaessa on uskomaton. Se ei hetkahda ympärillä olevasta hälinästä, vaan antaa hoitajan kaikessa rauhassa tehdä tehtävänsä. Edes veden lotina ei Varyan rauhaa huojuta, vaan tamma tuntuu nauttivan myös pesuista täysin siemauksin - varsinkin kaikista kuumimpina kesäpäivinä pieni virkistävä suihku treenin jälkeen tekee niin hyvää! Varustettaessa Varya odottaa jo innolla treenaamaan pääsyä. Se olisi jo heti menossa kun satula asetellaan selkään, eikä vähää välitä vyön kiristyksestä. Kuolamiet tamma suorastaan ahmaisee suuhunsa ja kolistelee niitä kärsimättömänä sen aikaa, kun ratsastaja itse valmistautuu ratsastustuokioon.

Ratsastettaessa Varya on reipas ja herkkä, mutta saattaa välillä touhottaa hieman liiankin vauhdilla eteen. Tamma vaatii ratsastajaltaan pehmeitä, mutta selkeitä apuja sekä vakaata kättä, tai yhteistyön voi samantien unohtaa. Kovaa kättä vastaan Varya helposti protestoi, eikä siksi sovi kaikista kokenemattomimmille ratsastajille. Kun löydät tammasta oikean vaihteen, tekee se ratsunasi mitä vain pyydät. Varyalla on usein kiire eteenpäin, jonka takia askellajit ovat helposti pomppuiset. Esteradalla vauhtia tuntuu löytyvän kokoajan enemmän, eikä koulukentillä askel aina riitä kaikista puhtaimpaan suoritukseen. Hyvän alkuverryttelyn ja rauhoittelun jälkeen saa Varyastakin kuitenkin kuorittua oikein mukavan ratsun, onhan Jasper neidin kuitenkin useampaan otteeseen palkintosijoillekin ratsastanut!

Sukutiedot

i. Rentukan Jerry (2x irtoSERT)
ruunikonkimo connemara, 145cm
ERJ-I, YLA2, KRJ-II
ii. VIR MVA Ch Verlangzamen
KTK-II, YLA3, ERJ-II
iii. Zwijgzaam evm
iie. Beheerzing evm
ie. Miss Helen
KTK-II, YLA3
iei. Mrs. Sir Dantegul evm
iee. Miss Lavendel evm
e. Bye Vanyar
kimo connemara, 140cm

ei. Link Larkin (MVA-SERT, irtoSERT)
41 krj sijoitusta, 35 erj sijoitusta
eii. Larken Wiot evm
eie. Juden's Nikkie evm
ee. Vanessa (irtoSERT)
43 krj-sijoitusta, 44 erj-sijoitusta
eei. Luciar Dam evm
eee. Lov's Valianor evm

Painswick Varya on kaunis kimo tamma, joka hyppää mahdottoman hyvin ja kouluradoillakin menestyy upeasti. Mistä tämä kaikki on saanut alkunsa? Upeat liikkeet ja eloisa katse, tulevatko ne isältä vai emältä? No otetaanhan siitä selvää.

i. Painswick Varyan isä oli parhaina päivinään huippuluokan ori. Yleispainotteinen Rentukan Jerry kahmi mukavat 117 sijoitusta jaosten alaisista ja palkittiin ERJ-I, YLA-II sekä KRJ-II palkinnoilla. Luonteeltaan tämä kimo herra oli aikamoinen vitsiniekka, joka rakasti keppostelua. Ratsastaessa ori antoi kuitenkin sataprosenttisesti kaikkensa, kuten sijoituksistakin voi nähdä. Isänsä puolelta Varya on perinyt osittain kimoutensa sekä huippulahjansa hyppäämiseen ja keskitymisen kouluradoille.

ii. Verlangzmaen oli superkomea ruunivoikko, hyvin persoonallinen kaveri. Orille myönnettiin Vir Mva Ch arvonimi 24.6.2007 kolmen hieman pienemmän arvonimen jälkeen. Poikansa Jerryn tapaan kotoisammin Ameksi kutsuttu 'supertähti' ehti sijoittua onnellisen elämänsä aikana monissa kisoissa. Ori kuoli 12.10.2008, kotitallillaan. Jälkeensä se jätti neljä (?) tervettä ja hyvinmenestyvää varsaa.

iii. Amen isä Zwijgzaam oli kuuluisa esteratsu ja haluttu siitosorii. Väriltään se oli poikansa tapaan ruunivoikko. Jälkeläisiä poni sai jotakuinkin muutaman kymmentä, mikä on aika paljon, se kuitenkin oli todella suosittu siitosorii etenkin Irlannissa.

iie. Beheerzing niminen kimo tamma, josta sattui tulemaan Veryan isän isän emä ei ollutkaan mikään kiiltävä huippukilpuri. Tamma asui tuikitavallisella maatilalla ja sen oli alumperin pitänyt varsoa tamma. Onneksemme eläinlääkäri oli tehnyt arviointivirheen. Poni oli suhteellisen pieni vain 140cm korkea.

ie. Miss Helen, nätti kimo ponitamma. Heliksikin kutsuttu tamma rakasti ihmisten miellyttämistä. Hieno poni kantakirjattiin II-palkinnolla. Vuosina 2005-2007 se keräsi 146 sijoitusta sekä lisäksi palkittiin YLA-III arvonimellä. Jerryllä olikin todella hieno ja mahtavaluonteinen emä, paljon tästä paremmaksi ei voikaan enää laittaa.

iei. Mrs. Sir Dantegul oli vaikeasta nimestään huolimatta ihan perusherra. Se kilpaili omistajansa kanssa 120 luokissa, koulua ori ei oikein osannut mennä. Sillä ei ollut keskittymiskykyä nimeksikään. Valtava harja vaan lenteli kun se veti ympäri kenttiä kunnon hepulissa. Dantegul tarvitsi ratsastajaltaan päättäväistä luonnetta, muuten mistään ei oikein tullut mitään. Esteillä melko suurikokoinen ori oli kuitenkin voittamaton, vauhdikas ja tarkka. Vaikkei ehkä ihan heti uskoisikaan.

iee. Neljä siroa kaviota rummuttaa tasaisesti maata, Miss Lavendel oli huippuluokan kouluratsu. Aina niin siro ja kaunis, selkään noussut ei edes melkein tuntenut askellusta! Luonteeltaan Lavendel oli hieman hapan, mutta mieli-ihmisilleen poni muisti aina hirnua kimeästi. Tuntemattomilla ei kuitenkaan ollut mitään asiaa lähellekään tamman karsinaa. Kisoissa Lavendel oli aina täysillä mukana, vaikka muistikin aina irvistellä liian lähelle tulleille.

e. Bye Vanyar on Varyan suloinen emä. Poni on 140 cm ja mukava ratsastettava, joka pärjää hyvin vaativissakin luokissa. Vanyar on jättänyt jälkeensä tähän mennessä vain yhden upean tammavasran Varyan lisäksi, joka on pärjännyt upeasti kilpakentillä.

ei. Link Larkin, taas yksi huippuluokan oripoika lisäksi Vanyan sukuun. Luonteeltaan mustaruunikko poni oli hyvin hallittavissa, mutta osasi kyllä pistää tuulemaankin. Kuolain vaan kolisi suussa ja etukavio kuopi ilmaa levottomana, niin. Oli siinä jotain haastetta omistajilleen. Se keräsi elämänsä aikan 76- sijoitusta, sekä muutaman sertin. Vanyarille siltä periytyi osittain väriä ja onhan niitä kiukkupäiviäkin ollut toisinaan. Korkeutta orilla oli vain 139cm, toisinsanoen se hyppäsi melkein itsensä kokoisia esteitä.

eii. Larkien Wiotilta tulee pojalleen orimaista toisinaan vallatontakin luonnetta. Poni menestyi paremmin koulupuolella, jääden hieman vanhempana kokonaan pois kisakentiltä. Ponikoostaan huolimatta, voi mitkä askeleet siltä löytyikään! Niiden perään kuolasivat kaikki connemarakasvattajat ympäri maan. Wiotin omistaja ymmärsi kuitenkin pitää jälkeläisten määrän kohtuullisena.

eie. Juden's Nikkie oli vielä Link Larkiniakin pienempi sosiaalinen tamma. Poni kilpaili hieman pienemmillä tasoilla kuin sukunsa muut edustajat. Tamma kisasi myös hieman kenttäratsastuksessa. Jälkeläisä Nikkie jätti jälkeensä kuusi, kuoltuaan kunnioitettavassa 29 vuoden iässä omalle laitumelleen.

ee. Bye Vanyarin emä, Vanessa nimeltään oli yhden irtoSERT'in tamma, joka kuoli kantakirjauskelpoisena. Kisauransa aikana poni sijoittui peräti 87 kisassa hienosti. Vanessa oli pieni ja todella siro kaikki hetkessä hurmaava connuneito. Utelias tamma kurkkii karsinanoven ylitse. Luonteeltaan Nessa oli uskomattoman suloinen, mutta hieman pelle. Seb lempipuuhaa oli nykiä harjoja hoitajiensa käsistä ja muuta mukavaa.

eei. Damien siittolan kasvattama Luciar Dam oli kohtuullisesti menestynyt ruunivoikko ori. Kapasiteettia ja temperamenttia ei tästä kaverista puuttunut tippaakaan. Ori starttasi ensimmäisen kerran radalla nelivuotiaana ja kisasi aina eläkepäivilleen saakka. Se on periyttänyt jälkeläisilleen oreille usein harvinaisempaa sosiaalista luonnettaan sekä hyppykapasiteettia. Luciar Damilla jälkeläisiä oli vain kolme eläkeikään päästessään.

eee. Lov's Valianor, 139 senttinen yleispainotteinen hyvällä kisamenestyksellä varustettu mahtavan kilttiluonteinen poni. Valianor hyppäsi ratana 120 cm, ja koulupuolella aina VaB asti. Luonteeltaan se oli kuten jo mainittukin todella kiltti, se ei olisi tehnyt pahaa kärpäsellekään. Valianorin luonne tunnettiinkin aika laajoillakin alueilla.

Sukuselvityksestä kiitos Haylle!

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä

Kilpailumenestys ja valmennukset

HUOM! Esillä vain sijoitukset.

KRJ Kouluratsastus 0 sijoitusta, joista 0 voittoa
00/00/0000 Kutsu, luokka, 00/00

Tämä on virtuaalihevonen! This is a SIM-Game horse! Detta är en virtualhäst!
Kaiken materiaalin © Painswick Ponies 2009-2013 ellei toisin mainita.
Otsikon kuvista kiitos steve p2008 (CC BY 2.0), taffel & PS
Ponin kuvien © saat esille pitämällä hiirtä kuvan päällä.