Seamus O'shea

Rotu    Connemara Sukupuoli    Orii
Syntymäaika    15.11.2010 (3 vuotta 06.12.2010) Säkäkorkeus    145cm
Väri    Tummanruunikko Rekisterinumero    ei rekisteröity
Painoitus    Esteratsastus Koulutustaso    120cm
Omistaja    Painswick (VRL-05706) Kasvattaja    O'shea Stud, IE

   

Seamus O'shea jää kotioloissa helposti toiseksi Gilderoylle, mutta ilman kaveriaan osaa Sepikin näyttää kovan puolensa. Orii on aina ollut ystävällinen ihmistä kohtaan, eikä ihmisen tarvitse vieläkään sitä pelätä tai aristella. Huonoina päivinä osaa Sepikin osoittaa kiukkuisuutensa, mutta tämä protestointi tapahtuu usein vain jääräpäisyyden muodossa, eikä niinkään minään vaarallisena leikkinä. Kunhan oriille muistaa leperrellä ja osoittaa hellyyttään tarpeeksi, pysyy se tyytyväisenä ja yhteistyö sujuu varmasti ongelmitta!

Hoidettaessa Sepi osa ajoskus alkaa kovinkin ahneeksi, eikä millään antaisi hoitajan lopettaa harjaamista ja orin ympärillä hääräämistä. Oriille on totuteltu kaikki mahdollinen käsittely jo varsasta pitäen, joten poni osaa seistä nätisti paikoillaan toimenpiteiden aikana, eikä se juurikaan aristele tai kutia mistään. Seamuksen kanssa on mukava puuhastella vaikka ja mitä, eikä ori häiriinny minkäänlaisesta huomiosta (joskus on kokeiltu harjata ponia selästä käsin istumalla väärin päin selässä, eikä poni ollut moksiskaan!). Varustaminen ei ole Sepin lempparijuttu, mutta napakan hoitajan kanssa se alistuu lähes mihin tahansa. Orii osaa näyttää harvinaisen tympeältä tuodessasi satulaa sen lähettyville, mutta siitä ei kannata välittää - Sepi vain yrittää saada sinut muuttamaan mieltäsi, mutta ei se varsinaisesti mitään ärsyyntyneen katseen lisäksi asian eteen tee. Suitsiminen saattaa joskus olal hyvinkin aikaaviesää, sillä Sepi ei millään tahtoisi ottaa kylmiä ja kovia kuolaimia suuhunsa ja tämän takia saat taistella jonkun aikaa, ennen kuin orii antaa periksi ja kuolaimet sujahtaa suuhun.

Vastahakoisesta varustamisesta huolimatta tykkää Sepi treenaamisesta erittäin paljon. Orii on aina valmis uusille tehtäville ja liikkuu kuuliaisesti ratsatsajansa alla. Komea orii osaa myös esiintyä edukseen liikkeidensä kannalta ja jättää helposti muut ratsukot varjoonsa machoilullaan. Esteet on oriin ehdoton suosikkijuttu. Sepi jaksaa aina innostua pienimmästäkin puomiharjoituksesta ja loikkii usein matalimpienkin esteiden yli valtavilla hypyillä. Mikään ete ei juurikaan ole ongelma Sepille, vaan se hyppii vaivoitta hurjimmankin erikoisesteen yli. Irlannissa Sepi toimi myös maastoesteratsuna, mutta nyt meille Painswickiin tultuaan, saa ori jättäytyä pelkkien rataesteiden pariin. Sepillä on todella pehmeä hyppytyyli, joka jättää sopivasti ilmaa kavioiden ja esteiden väliin. Kouluratsastuksessakin Sepi toimii vallan mainiosti, mutta matalat aidat eivät aina pidättele oriin lisääntymisviettiä, ja se on useamman kerran ryöstänyt kentältä tammojen perään. Kotikentällä Sepi jaksaa keskittyä treenaamiseen ja tekee mielellään tehtäviä, joita ratsastaja sille asettaa. Selässä on miellyttävä istua vaikka ilman satulaa, sillä oriilla on mitä pehmeimmät liikkeet, etkä edes humaa oriin vaihtaessa askellajia.

Sukutaulu

     i. Simeon O'shea evm
        tummanruunikko connemaranponi, 146cm
        
ii. Sir Samuel
   
iii.
    
iie.
     
ie. Tallulah
    
iei.
     
iee.
     
     e. My Mirabel evm
        kimo connemaranponi, 142cm
        
ei. Jack Donnell
    
eii.
     
eie.
      
ee. Marielle
     
eei.
      
eee.
       

Jälkeläiset

23.01.2011 t. Painswick Iona (e. Emphory's Ilana)
29.01.2011 t. Painswick Keanna (e. Morwood's Keavy)

Kilpailumenestys ja valmennukset

Huom! Esillä vain sijoitukset

ERJ Esteratsastus

sijoitusta, joista voittoa

Estevalmennus 0.0.2011, valmentajana Valmentaja
Valmentajan kommentti tähän

Tämä on virtuaalihevonen! This is a SIM-Game horse! Detta är en virtualhäst!
Kaiken materiaalin © Painswick Ponies 2009-2013 ellei toisin mainita.
Otsikon kuvista kiitos steve p2008 (CC BY 2.0), taffel & PS
Ponin kuvien © saat esille pitämällä hiirtä kuvan päällä.