Kuvia tiloista

Talliesittely

Painswickin tila koostuu kolmesta eri rakennuksesta; kahdesta tallirakennuksesta ja tilan keskipisteestä, suuresta kiviseinäisestä päärakennuksesta. Päärakennuksesta löytyy hulppeat majoitustilat suuremmilekin joukoille, vaikka suurimmaksi osaksi siellä asustaa vain tallin omistajatar perheineen. Tallirakennukset sijaitsevat noin viidenkymmenen metrin päässä päärakennuksesta. Talleja löytyy kaksi; yksi tammoille ja toinen, astetta pienempi, oreille. Kummastakin tallista löytyy karsinoiden lisäksi satula- ja rehuhuone sekä tietysti vesiboksi kurakelit huomioon ottaen. Oritallin yläkerrasta löytyy roppakaupalla vanhoja kärryjä, tavaroita ja varusteita tilan aktiivisimmilta kyläilyajoilta. Parhaimmassa kunnossa olevat kärryt on tarkoitus kunnostaa ja ottaa nykyisille asukkaille käyttöön. Tammatallin toisessa kerroksessa on heinä- ja rehuvarasto, joka täytetään pääsiassa oman tilan antimilla erikoisrehuja lukuunottamatta. Tallitoimisto, jossa hoidetaan kaikki paperityö, löytyy kartanon yhteydestä.

Vasta uudistetuista valkopunaisista tallirakennuksista löytyy varmasti kaikki tarpeellinen ja vähemmän tarpeellinen ponien hyvinvointia ajatellen. Tallit ovat valoisat ja niissä on kummassakin kaksi uloskäyntiä; yksi tarhoille ja toinen tallipihalle. Karsinat on varustettu kauralaarein, vesiastioin ja suolakivin. Alustana käytämme turvetta, jonka päälle levitämme vielä reilusti puruja. Jokaisesta karsinasta on näkymä tallipihalle kalteroidun ikkunan kautta. Satulahuoneesta löytyy jokaiselle ponille omat varusteensa, tietysti niille merkityiltä paikoilta. Satulahuoneen taaimmaisella seinällä on hyllykkö, josta löytyy oma lokero hoitopakkeineen jokaiselle ponille. Loimia säilytetään pienemmässä huoneessa, jonne pääsee satulahuoneen kautta. Huonetta käytetään myös kuivaushuoneena sadekelillä kastuneille tai pestyille tarvikkeille.

Ratsastus tilalla

Ratsastusmahdollisuudet tilallamme ovat erinomaiset, sillä Painswickia ympäröi kymmenien hehtaarien ratsastusmaastot. Tallien läheisyydessä sijaitsee myös kaksi kenttää, joista toisella on tuulen- ja sateenkestävät estekalustot ulkokäyttöä varten. Kyseinen kenttä on myös noin kolmasosan verran suurempi kuin toinen, joka on lähinnä tarkoitettu ponien maasta käsin käsittelyyn. Jotta voimme taata mahdollisimman vakituisen ja tavoitteellisen treenaamisen poneillemme, löytyy tiluksilta myös maneesi, jonne pääsee hyvin pakoon kaikista hurjimpia sade- ja räntäkelejä. Myös maneesista löytyy kattava estekalusto, josta voi tarvittaessa lainata puomeja ja tolppia kenttäkäyttöön. Lähes kaikki Painswickissa järjestettävä tapahtuma kohdistuu suuremmalle kentälle. Ratsastuskilpailuissa lämmittely hoidetaan pienemmällä kentällä ja näyttelyt järjestetään talvisin maneesissa. Kentät ja maneesi ovat satunnaisesti myös vuokrattuina ulkopuoliseen tapahtumakäyttöön, jolloin myös kartanon voi vuokrata ruokailu ja majoitustiloiksi.

Tarhaus ja laiduntaminen

Painswickin tiloihin kuuluu myös kolme suurta kesälaidunta sekä kymmeniä pienempiä hiekka- ja nurmitarhoja. Tarhat ja laitumet on aidattu jykevin puuaidoin, jotta ponit - ainakin suurin osa niistä - varmasti pysyvät aitauksissaan. Kesällä ponit pääsevät suurimmaksi osaksi laidunkaudelle ja pyrimme järjestämään myös varsomiset tarhaan tai laitumelle. Varsoneet tammat ja niiden varsat viettävät aikansa suurella laitumella niin pitkään kuin säät sallivat, jonka jälkeen ponit siirretään lähemmäs tallia pienempään aitaukseen, josta on helppo siirtyä sisälle huonojen ilmojen yllättäessä. Ponit tarhataan useimmiten kaksin, mutta ajoittain myös yksitellen.

Tämä on virtuaalitalli! This is a SIM-Game stable! Detta är ett virtualstall!
Kaiken materiaalin © Painswick Ponies 2009-2013 ellei toisin mainita.
Otsikon kuvista kiitos steve p2008 (CC BY 2.0), taffel & PS
Koristekuvien © saat esille pitämällä hiirtä kuvan päällä.