Rosenhof Prima

trakehnertamma, tummanruunikko 171cm, rekisterinumero VH15-021-0445
syntynyt 08.05.2015 (2v), kasvattanut Rosenhof , omistaa VRL-05706
painotukseltaan kouluratsu, koulutetaan tasolle Prix St. Georges

Prima kuuluu niihin hevosiin, joiden käsittelijöiltä vaaditaan rutkasti kärsivällisyyttä ja huumorintajua. Tamma viettää enemmän aikaa takajaloillaan ja kaikki jalat irti maasta kuin neljä kaviota maankamaralla. Se ottaa todella herkästi nokkiinsa jos käsittelijä on lainkaan liian kovakourainen tai nopealiikkeinen. Yhtäkään ilkeää piirrettä tästä tammasta ei kuitenkaan löydy, se vaan on aivan äärimmäisen herkkä tapaus ja saa sen takia aivan käsittämättömiä sätkyjä. Tammalla ei varsinaisesti mitään vetopaniikkia ole, mutta kehittää itselleen sellaisen helposti ollessaan käytävällä kiinnitettynä kummaltakin puolelta. Jos tilanteessa ei ole vaaratekijöitä lähettyvillä, voi tamman antaa riuhtoa ihan rauhassa hetken, kyllä se siitä sitten rauhoittuu kun tajuaa ettei kukaan huomioi primadonnan kohtausta.

Ratsuna Prima on yhtä herkkis kuin muutenkin käsiteltäessä. Se tykkää keksiä mörköjä kentän ja maneesin nurkkiin ja ottaa nopeasti hatkat jos ratsastaja ei ole riittävän tarkkaavainen. Tässä tilanteessa ei tietenkään voi ottaa ohjilla kovaa kiinni, sillä se saa neidin vain vauhkoontumaan entisestään. Primaa tulee kohdella ratsuna kuin kukkaa kämmenellä, kevyellä ohjastuntumalla ja vielä kevyemmin pohjeavuin. Se reagoi ratsastajan pienimpäänkin asennonmuutokseen ja tuntuu usein liikkuvan ihan ajatuksen voimalla. Joskus tietysti tulkitsee ratsastajan avut väärin ja reagoi apuihin joita ei ole edes ollut tarkoitus antaa, ja silloin mennään kyllä ihan päinvastaiseen suuntaan kun on ollut tarkoitus. Eleettömän, rauhallisen ja tasaisen ratsastajan kanssa Prima yllättää notkeudellaan ja kuuliaisuudellaan.

Herkkähipiäinen tamma tuntuu stressaavan pienimmästäkin maisemanvaihdoksesta. Jo koppiin lastattaessa Prima tuntuu stressaavan etukäteen, että mihin sitä oikein viedään. Matkustaminen yksin ei ole Priman juttu, vaan sille on otettava kyytiin aina rauhallisempi tapaus kertomaan, että hei, tää on ihan okei. Itse kilpailupaikalla tamma purkaa ensin kaiken energiansa hyörimällä ja pyörimällä varustettaessa. Kun sen kanssa pääsee verryttelyalueelle, tuntuu se rentoutuvan aavistuksen, mutta pysyy reaktiivisena. Ihan parhaimpiin tuloksiin ei Priman kanssa olla koskaan yltetty sen säpäkkyyden takia, mutta se riittää minulle tällaisena varsin hyvin.

i. Valentin
175cm trn trak
ii. 166cm m trak iii. 168cm m trak
iie. 164cm rt trak
ie. 162cm m trak iei. 168cm tprn xx
iee. 163cm m trak
e. Priska
173cm mrn trak
ei. Edelwin 174cm m trak eii. Solomon X 175cm m trak
eie. Eglantine 165cm m trak
ee. Palmira 169 cm rn trak eei. Rainier 167 cm trt trak
eee. Pamina 170 cm rn trak

15/11/2015 swb-O. Liljedahls Prejudice, i. Renaissance Winds

Kilpailustatistiikka

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

KRJ-kilpailuissa tasolla ( op.)

17.10.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana Riesa
Valmensin tällä kertaa Daivivea ja tummaa trakehnertamma Primaa. Prima vaikutti luonteeltaan melko säpäkältä tapaukselta, joka kuitenkin kuunteli ratsastajaansa ihan kohtalaisen hyvin.
Ihan ensin oli vuorossa tottakai alkulämmittelyt ainakin käynnissä ja ravissa, vähän laukassakin. Prima kulki ravissa ehkä parhaiten, sillä käyntiä mentäessä se yritti hieman kiihdytellä tahtiaan melkein ravinkin puolelle. Daivive sai tammansa kuitenkin pidettyä hyvin käynnissä vaikka Prima yrittikin raviin lähtöä aina välillä. Laukkaa ratsukko sai lämmitellä pääty-ympyrällä toisella kentän lyhyellä sivulla.
Daivive ja Prima saivat seuraavaksi tehdä laukanvaihtoja tehtävän muodossa, missä olisi myös ravipätkiä muutama kappale. Tehtävässä piti siis nostaa laukka aina lyhyen sivun alkukulmasta, tehdä laukanvaihto eli siis vaihtaa suuntaa, ja pitkän sivun alussa ottaa raville, tehdä sivun keskikohdassa iso ympyrä ja ravata taas lyhyen sivun alkuun. Prima kiihdytteli välillä laukanvaihdoissa vähän liikaa, mutta se vain oikeastaan innostui laukkaamisesta ja laukanvaihtojen tekemisestä!