tallikirja kalenteri palvelut hevoset etusivu

Estevalmennus 17.05.2015

Tervetuloa Kidlington Stablesin estevalmennukseen! Valmentajana toimii tallin oma vakiovalmentaja Rodney Elliston ja valmennus järjestetään säävarauksella suurella kentällä. Valmennukseen otetaan kaksi ulkopuolista, sekä kaksi tallin omaa ratsukkoa, joiden odotetaan olevan vähintään tasolla re:50cm.

Ilmoittautuminen valmennukseen käy osoitteeseen kidlington@daivive.poista.net. Otsikoi viestisi Estevalmennus 01 ja osallistu muodossa <a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen Nimi</a> - Ratsastaja. Jokainen osallistuja saa osallistua ainoastaan yhdellä hevosella.

Osallistujat

Valmennuksen aiheena oli tänään linjat ja tiet. Aloitimme valmennuksen verryttelemällä itsenäisesti sileällä, jonka jälkeen ohjasi ratsukot yksitellen muutamalle lämmittelyesteelle, pystyesteille pääty-ympyrällä. Estekorkeudet pysyivät tänään alle metrisissä, sillä keskityimme korkeussuorittamisen sijaan esteiden välillä ratsastamiseen. Itse valmennustehtävät koostuivat kaarevasta linjasta tallinpuoleisella pitkällä sivulla, sekä kolmen esteen sarjasta vastakkaisella sivulla. Loppuverryttelyt suoritettiin itsenäisesti.

Romantic Beginning SH - Scandic Stables
Romantic Beginning ja Scandic Stables ratsastivat koko valmennuksen läpi tasaisesti, vaikka jokseenkin vauhdikkaasti. Alkuverryttelyissä Romantic Beginning ei olisi tahtonut kävellä tai ravata lainkaan, vaan askellajina oli lähes poikkeuksetta jokin näiden välimuoto. Lämmittelyhypyillä tamma hyppäsi valtavia hyppyjä, aivan kuin suoritettavana olisi ollut 50 senttimetrin sijasta 120 korkea este. Kun siirryimme sarjatehtävälle päätti Romantic Beginning että viimeinen este olisi in-and-out tyylinen ja suhahti tehtävän läpi valtavalla vauhdilla. Otimme muutaman kerran lähestymiset ravissa, jolloin sarjalle tulo saatiin kontrolliin ja estevälit ratsastettua tavoitelluin askelmäärin. Kaarevalla uralla Romantic Beginning tahtoi suhata vauhdilla seuraavan esteen ohi, eikä millään olisi kaartanut ratsastajan tahdon mukaan kohti kakkosestettä. Scandic Stables kuitenkin piti puolensa ja otti tamman hyvin kiinni seuraavalla kierroksella ja saikin neidin ohjattua kaaren mukaisesti esteelle. Vauhdissa teillä on paljon tekemistä tämän tamman kanssa. Hyppykapasiteettia tuntuu olevan vaikka muille jakaa, kun vielä tekniikan ja vauhdin saa kuntoon.

le Rêve Malibu - Piste
Mia ja Piste aloittivat valmennuksen hieman verkkaisesti, mutta kun siirryimme lämmittelyesteille, tuntui ratsu heräävän tehtäviin. Ratsukon ensimmäiset hypyt olivat hieman kiireisiä ja koitin ohjeistaa Pistettä odottamaan ennen estettä jo heti alkuun. Lämmiteltyämme tovin pienemmillä yksittäisillä esteillä opastin ratsukolle ensimmäisen tehtävän. Mia laukkasi pitkänä ja ensimmäinen linja suoriutuikin juuri ja juuri hutiloiden. Pyysin Pistettä ottamaan seuraavan lähestymisen jopa liioitellun hitaaksi ja kontrolloiduksi, jotta Mia luopuisi ylimääräisestä kaasuvaihteestaan. Tällä kertaa lähestyminen oli huomattavasti parempi ja ratsukko sai askeleet sovitettua kolmen esteen sarjalle juuri oikein: - yksi, kaksi, kolme – yksi, kaksi. Kaarevalla uralla Mia keskittyi jo paremmin ja tälle tehtävälle ratsukko tuli useaan otteeseen moitteetta. Vaikka tamma hieman vauhdikas onkin, osaa se katsoa ponnistuspaikat oikein mallikkaasti itse. Vauhtikontrollitreenillä ja sarjahypyillä opitte varmasti kuuntelemaan toisianne!

Tiikerimieli - Kirsikkainen
Kirsikkaisen ja Tiksun työskentely näytti jo alkuverryttelyssä todella hyvältä ja ori tuntui kuuntelevan ratsastajaansa herkeämättä. Muutaman kerran ori hakeutui jopa hieman liian matalaan muotoon ja pyysin Kirsikkaista korjaamaan ratsuaan ryhdikkäämmäksi, esteillä ei kuulu kulkea turpa ryntäissä – jätetään se kouluradoille. Lämmittelyesteillä Tiksu ei tahtonut alkuun nostella jalkojaan kunnolla, vaan kolautteli puomeja esteitä ylittäessään. Siirtyessämme varsinaisiin tehtäviin annoin Kirsikkaiselle ensin tehtävän herätellä oria muutamalla kierroksella reipasta laukkaa kentän ympäri. Sarjalle tultaessa Tiksu olikin jo huomattavasti skarpimpi ja esteet ylittyivät vailla kolauksia. Muutaman kerran laukka esteiden välillä jäi liian pieneksi, jonka seurauksena Tiksu saikin venyttää hyppyjään melko lailla. Kaarevalla uralla suunnittelemani viisi askelta olikin Tiksulle kokonaiset seitsemän. Pyrimme venyttämään ratsun askelta aavistuksen verran, jopa niin, että saimme välin kurottua kuuteen. Tiksu on niin rauhallinen ja uskollinen ratsu, että se jämähtää helposti liian rennolle vaihteelle esteratoja silmällä pitäen. Suosittelisin enemmän herättelyjä ja ratalaukkatreenejä – ori olisi hyvä saada valpastumaan estekentällä.

Tuiskulan Amaethon - felissa
Felissan ja Tonyn yhteistyö vaikutti saumattomalta alkuverryttelyiden aikana. Ratsukko ravaili ja taivutteli itsenäisesti hyvän tovin, kunnes opastin heidät ensimmäisille verryttelyhypyille. Esteillä Tony tuntui alkuun kuumuvan hiukan, mutta toistojen ja kaarevan uran ansiosta saatiin päänviskelylle stoppi melko pian. Ensimmäinen yritys sarjaesteellä ei ollut felissalle ja Tonylle kaikista onnistunein, sillä puomeja tuli alas sekä toiselta, että kolmannelta esteeltä väärin arvioitujen askeleiden takia. Kun toistimme tehtävän, oli felissa edellistä kertaa tarkempana ja sai Tonyn lyhentämään askeleensa sarjaväleihin sopiviksi niin, että tarvittavat kolme ja kaksi askelta osuivat nappiin esteiden välillä. Kaarevalla uralla Tony oli alkuun jatkamassa esteeltä suoraan, mutta kun toistimme ensimmäisen hypyn niin, että felissa muisti olla jo matkalla seuraavalle esteelle, vaihtui laukka ja suuntakin muuttui oikeaksi. Kaarevalle tielle suunnittelemani viisi askelta oli Tonylle juuri nappi ja ratsukko sai helposti ratsastettua tehtävän useamman kerran onnistuneesti. Tony on varma hyppääjä, kunhan ratsastaja on menossa mukana ja muistaa olla narun jatkeena. Orilla on pientä taipumusta jyräämiseen, mutta jatkuvilla toistoilla ja vauhtikontrolleilla saadaan sitä varmasti kitkettyä Tonysta pois.