tallikirja kalenteri palvelut hevoset etusivu

Kouluvalmennus 15.03.2015

Tervetuloa Kidlington Stablesin kouluvalmennukseen! Valmentajana toimii tallin oma vakiovalmentaja Ashley Millard ja valmennus järjestetään säävarauksella suurella kentällä. Valmennukseen otetaan kolme ratsukkoa, joiden odotetaan olevan vähintään ko:helppo B-tasolla.

Ilmoittautuminen valmennukseen käy osoitteeseen kidlington@daivive.poista.net. Otsikoi viestisi Kouluvalmennus 01 ja osallistu muodossa <a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen Nimi</a> - Ratsastaja. Jokainen osallistuja saa osallistua ainoastaan yhdellä hevosella.

Osallistujat

Dancing Spirit - Emmu
Alkuverryttelyjen aikana Riku tuntui taistelevan ratsastajansa tuntumaa vastaan minkä ehti. Ori viskeli päätään ja liikkui kireästi ja ratsastajan turhautuminen oli käsinkosketeltavissa. Oliko sitten kyse uudesta, vieraasta paikasta, vaiko valmennuksessa mukana olleista tuntemattomista ratsukoista, mutta Emmu sai tosissaan työskennellä ratsunsa kanssa jo alusta asti. Teimme paljon taivutteluharjoituksia kolmikaarisella kiemurauralla ja volteilla, ja pikkuhiljaa Rikukin rentoutui. Ravissa se oli vielä aavistuksen kireä ja pisti vastaan erityisesti vasemmassa kierroksessa. Työstimme siis eritoten vaikeampaa kierrosta ja kun siirryimme tehtävissä laukkaan, alkoi orikin pikkuhiljaa rentoutua. Annoin ratsukoiden laukata alkuun rentoa laukkaa uraa pitkin, jonka jälkeen lähdimme kokoamaan ja siirryimme jälleen kiemuratehtäville. Temme vielä ravissa kolmikaarista, jonka jälkeen laukkaa pääty-ympyrällä. Riku oli loppua kohden jo huomattavasti rennompi ja ratsastajakin sai hieman hengähtää orin kulkiessa tasaisella tuntumalla sekä ravissa että laukassa.

Petäjän Freedrikki - Mila
Reetu oli heti alkuun erittäin energisellä tuulella, eikä olisi tahtonut kävellä alkukäyntejäkään lainkaan. Alkuverryttelyssä tehtiin paljon voltteja ja suunnanvaihdoksia, jotta ori pysyi kuulolla, eikä turhautunut jo lämmittelyvaiheessa. Kun pääsimme aloittelemaan tehtävää kaarevalla uralla, oli Reetu paljon rennompi ja liikkui lennokkaasti. Taipuminen kaarilla oli hieman hakusessa vauhdin takia ja ne tultiinkin usein aavistuksen verran lapa edellä. Lisäsimme tehtävään enemmän taivuttelua tekemällä voltit kolmikaarisen uran jokaisessa kaaressa. Näillä volteilla Reetukin löysi pikkuhiljaa notkeutensa ja saatoimme jättää muutamat volteista pois. Laukannostoissa Reetu singahti alkuun ratsastajansa tuntumalta pois. Kun ratsukko sai laukata muutaman kierroksen metsästäen uutta tuntumaa, rentoutui Reetukin pikkuhiljaa ja haki takaisin tuntumalle. Ravikaaret oli taas aavistuksen verran hankalampia laukan jälkeen, mutta kun tehtävää toistettiin tarpeeksi, saatiin se jälleen sujumaan hyvin. Loppuverryttelyn ratsukko sai hoitaa itsenäisesti, sekä ratsastaja että ratsu saavat olla ylpeitä hikisistä itsestään!

Untuvapilven Léod - Assi
Valmennuksen pienin ratsukko tuntui olevan myös valmennuksen energisin. Ratsastaja sai jo alkuverryttelyissä tehdä kovan työn pitääkseen pienen sinkoilevan poninsa tuntumalla ja oikealla uralla. Ihme, ettei pienen orin villit pukittelutkaan saaneet muita ratsukkoja säpsähtämään, sillä välillä läheltäpiti-tilanteet saivat valmentajankin haukkomaan henkeä. Verryttelyn edetessä Léod rentoutui hieman, mutta säilytti säpäkkyytensä ensimmäisille tehtävillekin. Teimme alkuverryttelyyn pientä väistötehtävää ja keksimme orille älyllisempää toimintaa lämmittelyyn, jotta sen keskittyminen saatiin täysin tehtävään treeniin. Kolmikaarinen kiemuraura riitti viimein viemään orin keskittymisen kentän ulkopuolelta kentällä tehtävään treeniin. Taipuminen ei tälle ponille ole selvästikään ongelma ja se oli oikein vetreä kumpaankin kierrokseen. Laukannostoissa herra tahtoi vielä muutaman kerran kokeilla, josko tästä treenistä saataisiin rodeoesitys, mutta ratsastaja pysyi sitkeästi kyydissä ja sai orin lopulta nostamaan laukan ilman pukitteluja. Oli ilo katsella ratsukkoa työn touhussa nyt, kun ratsukin keskittyi työhönsä sataprosenttisesti.